3 recepty na vajíčkovou pomazánku, které budete chtít dělat pořád dokola

Prostřený stůl, tři chlebíčky na talířcích s vajíčkovou pomazánkou a zeleninou, vajíčková pomazánka v misce, vajíčka a ředkvičky na pozadí Martina Lancingerová

Vajíčkové pomazánky patří k českým klasikám, které si zamilujete. Ať už preferujete tradiční recepturu, nebo rádi zkoušíte nové variace, máme pro vás tři skvělé tipy. Vyzkoušejte si připravit výživné a chutné pomazánky, které si oblíbí celá rodina. Jsou ideální na chlebíčky, jako příloha ke grilování nebo jen tak pro radost. Nechte se inspirovat našimi recepty a objevte kouzlo domácích vajíčkových pomazánek!

Přečtěte si také

Česká hospodská klasika: Připravte si špekáčky na pivu, pochoutku s jedinečnou chutí

Pojďme si připomenout tento tradiční recept našich babiček a vyzkoušet jeho dvě nové variace. Uchystat si je můžete prakticky kdykoliv a k jakékoliv příležitosti, například coby doplněk k letnímu grilování či jako posilnění po dni stráveném v bazénu.

Tip: Pokud chcete, aby vaše chutné pomazánky byly zároveň i levnější, poohlédněte se po slevách na našem portálu Kupi.

Chlebíček s vajíčkovou pomazánkou a krájeným rajčetem Martina Lancingerová

Tradiční vajíčková pomazánka

Suroviny na 2 porce:

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 70 g majonézy
  • 1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
  • ½ středně velké cibule (50 g)
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Vejce nakrájejte nadrobno.
  2. V míse prošlehejte majonézu s hořčicí.
  3. Cibulku nakrájejte najemno a přidejte ji do mísy.
  4. Osolte, opepřete a vmíchejte nakrájená vejce. A následně dejte do lednice vychladit.
Chlebíček s vajíčkovou pomazánkou a nakrájenou ředkvičkou Martina Lancingerová

Vajíčková pomazánka s tvarohem a bylinkami

Suroviny na 2 porce:

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 1 lžička (12 g) medové hořčice
  • ½ lžíce najemno pokrájené pažitky
  • ½ lžíce najemno pokrájené spařené kopřivy
  • 10–15 g najemno pokrájené cibule
  • sůl
  • pepř
Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage
Čas přípravy: 15 min Obtížnost: Snadný

Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage

Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage je lahodná záležitost, která jistě zachutná celé rodině. Ideálně podávejte na opečeném toustu jako snídani, svačinu nebo večeři, která zaručeně zasytí.

Vajíčková pomazánka s avokádem a cottage

Postup:

  1. Vejce nakrájejte nadrobno.
  2. V míse prošlehejte tvaroh s medovou hořčicí, přidejte nakrájené bylinky a cibulku a vše osolte a opepřete.
  3. Vmíchejte nakrájená vejce a dejte vychladit do lednice.
Chlebíček s vajíčkovou pomazánkou a krájenou ředkvičkou a okurkou Martina Lancingerová

Vajíčková pomazánka s ředkvičkami

Suroviny na 2 porce:

  • 4 vejce uvařená natvrdo
  • 100 g smetanového sýru typu lučina
  • 60 g zakysané smetany
  • 1 lžička (12 g) plnotučné hořčice
  • 2 ředkvičky (40 g)
  • 1 větší nakládaná okurka (30 g)
  • sůl
  • pepř
  • řeřicha

Postup:

  1. Vejce nakrájejte nadrobno.
  2. V míse prošlehejte smetanový sýr se zakysanou smetanou a hořčicí.
  3. Ředkvičky a okurku nakrájejte na drobné kostičky, přidejte do mísy, osolte a opepřete.
  4. Vmíchejte nakrájená vejce. Řeřichu můžete přidat rovnou nebo si ji nechat až na zdobení chlebíčků.
  5. Pomazánku dejte vychladit do lednice.
Chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou na prostřeném stole Martina Lancingerová

Tak už víte, do které pomazánky se s chutí pustíte jako první? Připravte nejlépe rovnou všechny tři, doma se po nich totiž určitě jenom zapráší!

Zdroj: Martina Lancingerová, Kupi