Pozor na nebezpečnou napodobeninu parfému 1 Million Paco Rabanne! Hygienici varují před toxickými látkami

Nebezpečná napodobenina parfému 1 Million Paco Rebenne HS hlavního města Prahy

Hygienická stanice hlavního města Prahy vydala varování před napodobeninou parfému 1 Million značky Paco Rabanne. Podle jejich zjištění může tento padělek obsahovat toxické látky, které mohou ohrozit zdraví spotřebitelů.

Přečtěte si také

Znáte muchovník? Plody podobné borůvkám právě teď dozrávají. Je to úžasná vitamínová bomba

Nebezpečné látky v padělku parfému

Podle tiskové zprávy, vydané Hygienickou stanicí hlavního města Prahy, obsahuje napodobenina parfému 1 Million Paco Rabanne, který se prodával pod zkomoleným názvem 1 MILLION, Paco Rebenne, šarže SP DO MFD 2022-12-16 EXP 2027-12-15, nebezpečné látky. Konkrétně se jedná o nadlimitní množství látek Butylphenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone a Benzyl Salicylate.

Tyto látky mohou způsobovat alergické reakce a podráždění kůže. Je důležité zdůraznit, že se nejedná o originální produkt značky Paco Rabanne, ale o nebezpečnou kopii. Výrobek se ocitl také na seznamu potenciálně nebezpečných produktů v informačním systému Evropské komise pro rychlou výměnu informací o nebezpečných nepotravinářských výrobcích známém jako Rapex. Spotřebitelé mohou snadno vyhledat dotčené výrobky zadáním klíčových slov „Česko“ a „kosmetika“ do vyhledávače systému Rapex.

Doporučení pro spotřebitele

Pokud jste si napodobeninu parfému zakoupili, hygienici důrazně doporučují ji okamžitě přestat používat. I když jste doposud nezaznamenali žádné negativní reakce, dlouhodobé vystavení těmto látkám může vést k rozvoji alergií a dalších zdravotních problémů.

Jak poznat nebezpečnou šarži padělku?

Nebezpečná šarže parfému 1 MILLION, Paco Rebenne se dá identifikovat podle čísla šarže SP DO MFD 2022-12-16 EXP 2027-12-15 a EAN kódu 6972011063586. Původ výrobku je uveden Čína. Tyto údaje by měly být uvedeny na obalu produktu. Pokud si nejste jisti, zda váš parfém patří do této šarže, raději jej pro jistotu nepoužívejte a kontaktujte prodejce nebo výrobce pro více informací.

Mějte na paměti, že se jedná o kopie a originální produkty Paco Rabanne nebudou mít tyto identifikační znaky.

Nebezpečný parfém 1 MILLION, Paco Rebenne šarže SP DO MFD 2022-12-16 EXP 2027-12-15 RAPEX

Rizika nákupu padělků

Tento případ ukazuje na nebezpečí nákupu padělků známých značek. Napodobeniny parfémů a kosmetiky mohou obsahovat nekvalitní nebo dokonce toxické ingredience, které mohou vážně poškodit vaše zdraví. Vždy nakupujte pouze originální produkty od důvěryhodných prodejců. Pokud narazíte na podezřele levnou napodobeninu, raději se jí vyhněte.

Jak se chránit před nebezpečnými padělky?

Jako spotřebitelé můžeme snížit riziko nákupu nebezpečných padělků několika způsoby:

  1. Nakupujte parfémy a kosmetiku pouze od autorizovaných prodejců známých značek.
  2. Důkladně zkontrolujte obal a ujistěte se, že se jedná o originální produkt.
  3. Nenaleťte na podezřele nízké ceny - pokud je nabídka příliš lákavá, pravděpodobně se jedná o padělek.
  4. Sledujte varování vydávaná kontrolními orgány ohledně nebezpečných napodobenin.
  5. V případě podezření na padělek kontaktujte prodejce, výrobce nebo příslušné úřady.

Případ napodobeniny značkového parfému ukazuje, že padělky známých značek mohou představovat vážné zdravotní riziko. Díky bdělosti kontrolních orgánů, jako je Hygienická stanice hlavního města Prahy, se však daří tyto nebezpečné produkty odhalovat a stahovat z oběhu. Jako spotřebitelé bychom měli být obezřetní a nakupovat pouze originální produkty od důvěryhodných zdrojů. Pamatujte, že vaše zdraví je cennější než pochybná úspora pár korun na padělcích. Společným úsilím spotřebitelů, prodejců a kontrolních orgánů můžeme bojovat proti nebezpečným napodobeninám a chránit tak své zdraví i peněženky.

Zdroj: Hygienická stanice hlavního města Prahy, Kupi, RAPEX