BILLA zavádí ve svých prodejnách novinku: Tříkilové tašky plné ovoce a zeleniny za 49 korun

Tašky plné ovoce a zeleniny k okamžité spotřebě za 49 korun BILLA

Společnost BILLA rozšiřuje svůj projekt „NEJSME K ZAHOZENÍ“ o novou nabídku tříkilových tašek s ovocem a zeleninou za 49 korun. Tyto tašky obsahují produkty, které by jinak byly vyřazeny jako odpad. Tento krok, který má za cíl snížit množství potravinového odpadu, se po úspěšném pilotním testování rozšířil do všech prodejen BILLA. Zároveň řetězec PENNY pokračuje ve svém projektu „Neplýtváme s PENNY“, v němž zákazníkům nabízí 50% slevy na potraviny, které se blíží ke konci své trvanlivosti. A co ostatní obchodní řetězce?

Přečtěte si také

Vynikající Cordon bleu od mistra šéfkuchaře: Tuhle dobrotu připravíte do 30 minut

BILLA výprodejové tašky jsou za 49 korun

Společnost BILLA přichází s novým konceptem, jak bojovat proti plýtvání potravinami a snížit množství potravinového odpadu ze svých prodejen. Pod názvem „NEJSME K ZAHOZENÍ“ nabízí zákazníkům tříkilové tašky plné ovoce a zeleniny, které sice již nesplňují standardy pro umístění do regálů, ale stále jsou vhodné ke konzumaci. Ovoce a zelenina v těchto taškách jsou určeny k okamžité spotřebě. Často se jedná o plody ve vyšším stupni zralosti, které by za normálních okolností byly z prodeje vyřazeny.

„Své upotřebení může nicméně tato zelenina a ovoce stále najít při přípravě teplých pokrmů, salátů nebo nápojů k doplnění vlákniny. Zákazníkům nabídneme tyto produkty ve tříkilových taškách s výraznou slevou a věříme, že jimi pomůžeme ještě více redukovat potravinový odpad z našich prodejen,“ uvedla v tiskové zprávě Dana Bratánková, vedoucí korporátní komunikace BILLA ČR.

  • Každá taška obsahuje minimálně čtyři druhy ovoce nebo zeleniny, váží 3 až 3,5 kilogramu a stojí pouhých 49 korun.
  • Během tříměsíčního testovacího provozu ve čtyřech prodejnách si zákazníci zakoupili více než 3 000 těchto balení, čímž se podařilo zachránit přes 10 tun ovoce a zeleniny před vyhozením.

Tento koncept bude nyní zaveden na všech prodejnách BILLA a tašky budou dostupné i pro zákazníky e-shopu BILLA za stejnou cenu.

Úspěšný projekt Nesnězeno v PENNY se rozšiřuje

Také řetězec PENNY inovativně přistupuje k redukci potravinového odpadu a zároveň nabízí zákazníkům možnost výhodného nákupu.

  • Pod záštitou projektu „Neplýtváme s PENNY“ nyní 221 prodejen nabízí slevu 50 % na balíčky potravin s blížícím se datem spotřeby.
  • Tato iniciativa rozšiřuje již úspěšnou spolupráci s platformou Nesnězeno, jejímž prostřednictvím si zákazníci mohou rezervovat výhodné balíčky ve 200 obchodech PENNY.

Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality PENNY, zdůrazňuje, že zákazníci mají velký zájem o úsporná a ekologická řešení. „Proto přemýšlíme nad dalšími inovacemi, které bychom mohli rychle a jednoduše na prodejnách zavádět. Novinky jsou výhodné pro obě strany. Zákazníci mohou nakoupit ještě výhodněji nad rámec aktuálních slev a my prodáme potraviny, které by jinak přišly nazmar,“ uvedl v tiskové zprávě.

Prodavačky řetězce PENNY předává tašku s potravinami, objednanou na platformě Nesnězeno PENNY

Nově i bez aplikace

V rámci tohoto projektu jsou výhodné balíčky rozšířením spolupráce s Nesnězeno. PENNY jako jediný řetězec v Česku nabízí podobné služby ve 200 prodejnách. Tyto balíčky jsou nově dostupné i pro ty, kteří nepoužívají mobilní aplikaci, a to od 19. 4. ve 221 obchodech, kde si je mohou zákazníci zakoupit přímo na místě.

Za 79 korun balíček dvojnásobné hodnoty

Balíčky, které jsou k dispozici za cenu 79 Kč, obsahují pečivo z předchozího dne, ovoce a zeleninu, mléčné produkty a uzeniny s blížícím se datem spotřeby. Hodnota zboží v balíčku přitom minimálně dosahuje dvojnásobku prodejní ceny, což znamená, že zákazník získává alespoň 50% slevu. Díky dosavadním pozitivním zkušenostem PENNY očekává, že o tyto balíčky bude mezi spotřebiteli velký zájem.

10 rohlíků za 13,50 Kč na strouhanku

Dalším úsporným projektem je „Rohlík na strouhanku“, který se zaměřuje na využití staršího pečiva. Neprodané rohlíky jsou baleny po 10 kusech a prodávány za 13,50 Kč pro domácí výrobu strouhanky, přičemž cena staršího pečiva je přibližně poloviční oproti strouhance z obchodu. Petr Baudyš v tiskové zprávě vysvětluje, že v minulosti bylo domácí zpracování suchého bílého pečiva na strouhanku běžné, avšak dnes zákazníci preferují kupovat jen tolik, kolik spotřebují, což znamená méně potravinových zbytků.

Menu Boxy v Albertu Kupi

Albert vsází na výhodné Menu Boxy

V prodejnách Albert se od října loňského roku můžete setkat s Menu Boxy, které obsahují vše potřebné k přípravě vybraných jídel. V každém balíčku najdete čerstvé ingredience, jako je zelenina, ovoce a koření, které jsou přesně odměřené pro přípravu pokrmu jako lasagne, chili con carne, dýňová polévka nebo musaka. Balíčky jsou navržené na čtyři porce a každý z nich zahrnuje i podrobný recept. Menu Boxy představují ideální řešení pro ty, kteří chtějí šetřit čas a peníze a přitom si užívat zdravé a lahodné domácí jídlo.

Lidl nahradil bedýnky taškami

Projekt „S Lidlem šetříme jídlem“, který se zaměřuje na boj proti plýtvání potravinami, se v březnu minulého roku dočkal rozšíření. Původní prodejní bedýnky s ovocem a zeleninou byly nahrazeny ekologickými papírovými taškami. Pro snadnější dostupnost byl přesunut také stojan, ve kterém jsou tyto tašky umístěny. Zákazníci nyní najdou tento stojan na prodejní ploše, poblíž pekárny. Tato změna usnadňuje nákupy a přispívá k ochraně životního prostředí.

Zdroj: BILLA, PENNY, Albert, Lidl, Kupi