Pivo, které uhasí žízeň a neuspí. Birell představil nealko radlery s kofeinem

Mladý pár si vychutnává pivo venku djile / Shutterstock.com

Váháte vždy v obchodech nebo u stánků s občerstvením, zda sáhnout po osvěžení v podobě limonády, nealko piva nebo energetického drinku? Pak vás určitě nadchne novinka od Birellu, která spojuje vše dohromady. Oblíbená ovocná nealka totiž v Prazdroji obohatili o dávku povzbuzujícího kofeinu a na trh vypustili vůbec první nápoj tohoto typu. Kolik inovativní řada stojí a v jakých příchutích je dostupná?

Přečtěte si také

Čím nahradit mulčovací kůru a textilní folie na zahradě?

První nealko pivo, které osvěží i nakopne

Od února se v regálech a chladicích boxech objevila nová řada nealkoholických ochucených piv, jaké čeští zákazníci zatím nepili. Birell přišel s unikátním nápadem a pod názvem Active uvedl tři nové příchutě obohacené jak o ovocnou složku, tak kofein.

„Lidé na našich radlerech oceňují především jejich šťavnatost a chuť svěžího ovoce ve spojení s nejoblíbenějším nealkoholickým pivem na trhu. V nové řadě Active jsme se rozhodli přidat ještě něco navíc, proto některé varianty kromě vitamínu B6, který přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, nyní obsahují také přídavek kofeinu," vysvětlil Oliver Jáchymovský, marketingový manažer značky Birell.

Náhled na 5 plechovek s ovocným pivem Birell / Prazdroj.cz

Pivo, které vás neuspí

Na mnoho lidí totiž může mít pivo (i to nealkoholické) tlumící účinky. Novinka proto může být lepší alternativou i k tolik zatracovaným přeslazeným energetickým nápojům nebo ke kávě, kterou v teplých dnech ne každý vyhledává.

„Pracujeme s benefitem, který je v pivním segmentu neobvyklý – zatímco pivo k obědu spíš přispívá k poobědové únavě, Birell Active je první ochucené nealko pivo, které obsahuje kofein. Představuje ideální každodenní osvěžení během odpoledne v práci, po jídle nebo kdykoliv člověk pocítí únavu,“ přiblížil dále Jáchymovský.

Active s kofeinem i nižším obsahem cukru

A v jakých variantách je novinka dostupná? Milovníky tradičních radlerů určitě potěší, že součástí řady obohacené o kofein a vitamín B6 je i tradiční a velmi oblíbená příchuť Pomelo & Grep. Tu poté doplní dvě nové zajímavé příchutě: Borůvka & Acai a Citrus mix & Guarana.

  • Kofeinové varianty obsahují 10 mg kofeinu na 100 ml, tedy 50 mg v jedné půllitrové plechovce, což je množství, které odpovídá přibližně polovině šálku espressa.

Vedle kofeinových variant se v řadě Active objeví i dvě příchutě se sníženým množstvím cukru, jejichž základem je rovněž nealkoholické světlé pivo: Mango & Citron a Limetka & Citron.

  • Verze se sníženým obsahem cukru obsahují 3,1 g cukru na 100 ml, což je méně než u klasických radlerů (pohybují se až kolem 5 g cukru na 100 ml) nebo u jiných sladkých limonád.
Žena ve slunečních brýlích otevírá plechovku Pixel-Shot / Shutterstock.com

Kolik Birell s kofeinem stojí a kde se prodává?

Všechny příchutě z nové řady Active se běžně prodávají za 24,90 Kč, v akci je pořídíte levněji za 18,90 Kč.

  • Tip: Birell Active najdete i v databázi na Kupi.cz. Můžete si jej proto uložit do seznamu svých oblíbenců a zapnout si upozornění na jeho slevy.

K dostání jsou ve všech řetězcích, například v prodejnách Albert, Tesco, Terno, Penny, Billa či Rohlík.cz nebo Košík.cz.

Pomerančová limonáda
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Pomerančová limonáda

Pomerančová limonáda se zázvorem, limetkami a mátou vás v letních parných dnech příjemně osvěží, dodá ztracenou energii a potřebné vitamíny. Její chuť si určitě zamilujete.

Pomerančová limonáda
Levandulová limonáda
Čas přípravy: 50 min Obtížnost: Snadný

Levandulová limonáda

Levandulová limonáda je perfektní osvěžující nápoj, ukrývající v sobě jemně aromatickou vůni levandulí, která k létu prostě patří. Dopřejte si s námi tuto přírodní alternativu trendy nápoje, který si díky kombinaci limetky, medu a květinového aroma zajisté zamilujete.

Levandulová limonáda

Ovocné radlery i kávové limonády jsou oblíbeným osvěžením

Birell je na českém trhu jednou z nejoblíbenějších značek nealkoholických ochucených piv. Kromě něho můžete v obchodech sáhnout také po ovocných nealko pivech v plechovce značek Cool (Staropramen), Birgo (Mattoni), Argus (Lidl), Zlatopramen, Litovel nebo Zlatý bažant.

Žádný z dalších nabízených radlerů však zatím není dostupný v kofeinové variantě. Pokud hledáte studené osvěžující povzbuzení a chcete se vyhnout klasickým energeťákům, pak můžete sáhnout třeba po kávové citrusové limonádě Mazagrande od Tchiba, případně po ochucené kofeinové vodě, kterou kromě Tchiba (Coffizz) nabízí například i drogerie dm pod svou značkou Ivorell.

Zdroj: Marketing & Media, Plzeňský Prazdroj