Velikonoce budou letos levnější. Výslužka pro koledníky vyjde o 27 Kč levněji než loni

Čokoládoví zajíčci ve zlatém balení s červenou stuhou Gagarin Iurii / Shutterstock.com

S příchodem jara se každoročně objevuje nejen pověstné jarní probuzení, ale i příprava na Velikonoce, jedny z nejvýznamnějších svátků v roce. Kromě tradičního úklidu a pečení neodmyslitelně patří k Velikonocům také nákup dárků a sladkostí pro koledníky. A i když se může zdát, že náklady na tyto sváteční pochoutky rok co rok stoupají, data nákupního rádce Kupi.cz naznačují, že letos je situace mírně jiná. Velikonoční cukrovinky a další tematické zboží lze ve skutečnosti pořídit v akcích za příznivější ceny, čímž mohou zákazníci výrazně ušetřit.

Přečtěte si také

Jste „polévkoví“? Uvařte si svěží jarní klasiku i výborné krémy, které dodají energii na celý den

Čokoládový zajíc i vajíčka jsou levnější než loni

Podle datové analýzy Kupi.cz zůstávají ceny velikonočních cukrovinek pro koledníky na srovnatelné úrovni jako v předchozím roce. Zajímavostí však je, že v akci je některé produkty možné zakoupit výrazně levněji. Třeba oblíbený velikonoční balíček je v průměru o 27 Kč levnější a ceny čokoládového zajíce Lindt se snížily o celých 10 Kč.

Jeden z nejoblíbenějších velikonočních symbolů se letos v akcích objevuje za výrazně nižší ceny než v loňském roce. To je skvělá příležitost pořídit si tuto ikonu Velikonoc za méně peněz. Kinder vajíčka, další velikonoční favorit, také zaznamenala pokles cen, což dělá z nákupu v akci ještě lákavější nabídku.

Za beránka a mazanec si připlatíme

Analýza dále ukázala, že zatímco ceny některých produktů, jako jsou čokoládové tyčinky nebo tabulkové čokolády, se téměř nezměnily, u jiných položek, jako jsou velikonoční beránek nebo perník, došlo ke zdražení. Nicméně díky promyšlenému využívání akcí lze tyto cenové rozdíly minimalizovat.

Rostoucí ceny kakaa se zatím neprojevily

Monika Kopčilová, analytička Kupi.cz, komentuje situaci takto: Rostoucí ceny kakaa se na cenovkách velikonočních čokoládových cukrovinek v obchodech zatím neprojevily. Navzdory očekávání je většina sladkostí cenově dostupnější, zvláště pokud využijete slevové akce.“

Při plánování velikonočních nákupů je tedy důležité sledovat aktuální akce a nabídky. Strategickým přístupem a využitím slev můžeme získat více za méně peněz, což nám umožní užít si svátky jara naplno, aniž bychom museli příliš sahat do peněženky.

Zdroj: Data Kupi