Fastfood Popeyes dobývá Česko a k Vánocům naděluje zákazníkům další pobočku

Pobočka fastfoodu Popeyes zvenku JHVEPhoto / Shutterstock.com

Po úspěchu první pražské pobočky míří americký fastfood řetězec Popeyes i za hranice hlavního města. Konkrétně ho již brzy najdete v novém retail parku u obce Stehelčeves na Kladensku. Typickými kuřecími specialitami si tak můžete zpříjemnit nejen návštěvu Václavského náměstí, ale i cestu po D7, která vede z Prahy do Chomutova.

Přečtěte si také

Levnější než kupované, netoxické a opravdu účinné: Návod, jak snadno vyrobit domácí čisticí prostředky

Otevření další pobočky Popeyes

Termín otevření se české zastoupení Popeyes rozhodlo držet v tajnosti a pojalo ho jako vánoční překvapení. Takový poprask jako v Praze zřejmě už nezpůsobí, ale minimálně se snaží udržovat své fanoušky v napětí. Není divu, konkurence je obrovská a ve stejném retail parku má kromě dalších obchodníků otevřít svoji pobočku i přímá konkurence Popeyes. Tou je McDonald’s, který má nespornou výhodu zavedené značky a dlouholeté znalosti českého prostředí.

„Úspěch první restaurace na Václavském náměstí ukázal, že český zákazník je natěšený na nové chutě, od otevření jsme obsloužili tisíce lidí. I když si zatím termín otevření restaurace ve Stehelčevsi musíme nechat jako vánoční překvapení, těšíme se, že naše speciality budou moci ochutnat i jinde než v hlavním městě,“ říká Marko Blaževič, prezident značky Popeyes pro CEE region, který je zodpovědný za Popeyes v České republice, v Polsku a v Rumunsku.

Jaké plány má Popeyes v ČR?

Hlavním městem a středními Čechami ale velkolepé plány značky Popeyes rozhodně nekončí. Už v příštích měsících bude řetězec původem z Louisiany otevírat i restauraci v Brně a do deseti let chce mít v Česku minimálně 60 poboček. Podle Blaževiče tak jen reaguje na rostoucí poptávku Čechů po fastfoodu i po nových chutích, které mohou jako dosud nevyzkoušená značka přinést.

Burger a hranolky z Five Guys Deutschlandreform / Shutterstock.com

Co přinese řetězec Five Guys?

Zoufat si ale rozhodně nemusí ani čeští zákazníci, kteří dávají před kuřecím masem přednost burgerům. Jejich chuťové pohárky totiž už v roce 2024 uspokojí fastfood řetězec Five Guys, který pochází z americké Virginie a zakládá si na burgerech, hranolkách a mléčných koktejlech bez konzervantů a umělých přísad. Od toho se ale odvíjí i cena, která se pohybuje kolem 250 korun za jeden burger. Otázkou tedy zůstává, jaké ceny nastaví řetězec v Česku, aby dokázal držet krok s konkurencí. Podle zástupců řetězce se ale rozhodně máme na co těšit.

„Připravte se na pikantní rok 2024, kdy otevíráme nové pobočky v Rakousku a zahajujeme premiéru v Praze,“ napsal na sociální síti LinkedIn Petros Stathis, ředitel firmy Monterock, která vlastní franšízová práva Five Guys.

Zdroj: cc.cz, novinky.cz