Seniorské dny v Lidlu jsou zpět! Lidé starší 65 let mají slevu na citrusy, ryby a sladkosti

Logo Lidlu na obchodním domě Milan Sommer / Shutterstock.com

Stárnutí může být náročné, ale některé věci v životě mohou být jednodušší, příjemnější a dostupnější. Lidl, oblíbený obchod, si váží svých zákazníků, kteří oslavují věk 65 let a více, a proto nabízí výhodné seniorské slevy na citrusy, sladkosti a čerstvé ryby. Tato iniciativa není pouze o finančních úsporách, ale také o podpoře zdravého životního stylu pro naše milé seniory.

Přečtěte si také

3 tradiční omáčky našich babiček: Tyhle téměř zapomenuté omáčky připravíte do 30 minut

Slevy pro seniory v Lidlu

Od 14. prosince až do neděle 17. prosince mohou lidé starší 65 let po předložení dokladu s fotografií před zaplacením říct o slevu deset procent na vybrané výrobky. Slevu je možné navíc kombinovat s jinými akcemi a využít ji opakovaně. Zákazníci se mohou těšit na zlevněné čerstvé citrusy a ryby nebo sladkosti Favorina.

Lidl myslel na seniory už v říjnu

Od pondělí 9. října do neděle 15. října mohli po prokázání svého věku ve všech prodejnách Lidlu nakoupit lidé starší 65 let ještě levněji. 10% sleva je čekala u čerstvého ovoce a zeleniny, vajec a nebaleného pečiva.

„Našim zákazníkům se snažíme nabízet nízké ceny každý den, touto akcí jsme chtěli vyjít vstříc seniorům. I proto jsme do nabídky zahrnuli produkty podle kategorií, které nakupují velmi často. Zároveň se jedná o produkty, u nichž vlivem inflace za poslední dobu nejvíce vzrostla cena a mohly se tak stát pro řadu lidí nedostupnými. V jídelníčcích by však rozhodně chybět neměly. Symbolicky jsme tuto novinku představili k Mezinárodnímu dni seniorů jako dárek a zároveň poděkování našim zákazníkům,“ sdělil k akci jednatel společnosti Lidl Vít Pravda.

Před Vánoci zlevňují i další řetězce

PENNY se rozhodlo už od 1. prosince promítnout do cen pro své zákazníky snížení DPH na potraviny z 15 % na 12 %. Znamená to, že zákazníci už nyní potraviny, kterých se změna DPH týká, nakoupí levněji.

„Rozhodli jsme se našim zákazníkům toto snížení cen přinést jako vánoční dárek už před svátky a tyto snížené ceny jim nabídneme už po celý prosinec. Lidé nemusí mít obavy, že bychom tuto cenu nějak okamžitě zaokrouhlovali. Jsme a budeme transparentní a počítáme ceny na haléře. Sleva na produkty, kterých se snížení DPH týká, bude zákazníkovi vždy započtena až u pokladny,“ popisuje Vít Vojtěch, vedoucí strategického marketingu PENNY.

Slevu dostanou všichni držitelé všech typů PENNY karet, kteří předloží speciální kupón. Ten najdou v našich letácích, na našich sociálních sítích, na našem webu nebo v samotné aplikaci PENNY. Na všechny nákupy v průběhu prosince pak dostane tento zákazník slevu, když bude mít jeden kupón, který může používat opakovaně po celý měsíc na všechny nákupy,“ dodává.

Muž nakupuje v supermarketu Drazen Zigic / Shutterstock.com

Jak slevy v Tesco fungují?

„Zákaznicí jsou pro nás vždy na první místě, našim dlouhodobým cílem je pomáhat jim maximálně ušetřit. Nečekáme na leden, kdy začne platit nižší DPH na potraviny, ale již od tohoto týdne u 100 vybraných potravin snižujeme ceny. Po Novém roce budeme v této aktivitě pokračovat a chceme našim zákazníkům nižší sazbu DPH promítnout do cen dalších výrobků,“ uvádí Pavol Halász, produktový ředitel Tesco pro Českou republiku.

Stovku vybraných potravin napříč kategoriemi také Tesco zlevnilo svým zákazníkům od středy 13. prosince. Sleva bude odpovídat snížení sazby DPH o 3 % body, snížená cena bude zaokrouhlena na dvě desetinná místa (setiny). Kampaň se vedle kamenných prodejen vztahuje také na online nákupy na iTesco.cz

Zdroje: Lidl.cz, Kupi.cz