Řetězec Flop Top představuje prodejny nové generace. Nabízí občerstvení z bistra i provoz 24/7

Nová prodejna Flop Top s bistrem i nepřetržitým bezobslužným provozem Flop-potraviny.cz

Jen co v Jindřichově Hradci otevřel český řetězec Flop Top svou vůbec první prodejnu, ve které je možné nakupovat „24/7“, hlásí další novinku. Na Mikuláše představil moderní prodejnu nové generace, která v sobě spojuje koncept bezobslužnosti a bistra nabízejícího bagety, rychlé občerstvení, teplé obědy a večeře i sladké dezerty. Kde se nová pobočka otevřela, jaké inovace uvnitř najdete a co všechno zde koupíte?

Přečtěte si také

Co uvařit o víkendu? 5 českých klasik na sobotní a nedělní oběd

Nový formát pro menší města

Unikátní kombinaci supermarketu, bistra a nonstop samoobsluhy představil začátkem prosince provozovatel Flosman ve Vimperku.

Prodejnu najdete v nově vybudované obchodní zóně na ulici K. Weise (vedle obchodu Pepco), v těsné blízkosti hlavního tahu Praha–Příbram–Strakonice–Pasov. V komplexu se mimo jiné nachází výdejní boxy zásilkových služeb a prostornější parkoviště.

Na Prachaticku se také jedná o první obchod, který umožňuje čím dál populárnější automatizované nákupy bez obsluhy. Řetězec Flop Top doposud takovou prodejnu otevřel pouze na Jindřichohradecku. Obě fungují v tzv. hybridním režimu.

Nová prodejna Flop Top ve Vimperku Flop-potraviny.cz

Další obchod, ve kterém nakoupíte kdykoliv

Přes den funguje provozovna Flop Top ve Vimperku jako běžný supermarket s prodavači: ve všední dny od 6:30 do 18:00, o víkendech od 7:00 do 13:00. Po standardní otevírací době je nicméně možné využít vstupu přes mobilní aplikaci, nakoupit jako obvykle a vše zaplatit u samoobslužné pokladny.

„V tomto rozmezí (pozn. běžné otevírací doby) se mohou zákazníci obrátit na ochotný personál a využít oblíbený tradiční pultový prodej s téměř stoprocentním zastoupením produktů české výroby. Na nákupy se ale do této prodejny s nepřetržitým provozem mohou vydat kdykoliv, a to i ve státní svátky, kdy jsou prodejny obvykle zavřené. Postačí jim k tomu mobilní aplikace DoKapsy od ČSOB s bankovní identitou,“ přiblížil Petr Juliš, jednatel společnosti Flosman.

Top Bistra s top nabídkou se představují

Společnost Flosman zároveň ve vimperském supermarketu odhalila nový koncept Top Bister, která postupně plánuje otevírat i v dalších modernizovaných pobočkách. Bistro je součástí prodejny, funguje tedy v rámci běžné otevírací doby, navíc se na něho vztahují výhody a slevy věrnostního programu Top výhody.

Zákazníci v něm mohou vybírat z bohaté nabídky teplých i studených pokrmů a zakoupit jak snídaně a svačiny, tak obědy a večeře. Vše s konzumací na místě, případně s odnosem s sebou.

Nabídka studeného občerstvení v nové prodejně Flop Top Flop-potraviny.cz

Co najdete v nabídce Top Bister?

V nových prodejnách se zákazníci mohou těšit na nealkoholické nápoje včetně kávy, zákusky, chlebíčky od lokálních dodavatelů, čerstvé bagety a pečivo z okolních pekáren a cukráren. Z rychlého občerstvení například párky v rohlíku, sekanou v housce nebo zapečené panini. Součástí menu je také denní nabídka polévek a hotových jídel, jako je například grilované kuře, řízek, halušky či hovězí guláš sous-vide.

Směrem k parkovišti je bistro dostupné také z výdejního okénka, skrze které lze obsloužit i zákazníky, kteří nepotřebují nakupovat uvnitř prodejny. Studené a teplé občerstvení si tak můžete vychutnat i během rychlé zastávky na cestách.

Nákupy kdykoliv i nabídku občerstvení zákazníci oceňují

Supermarkety Flop Top tak začínají přispívat k pokrývání čím dál větší poptávky po nových způsobech prodeje, současně reagují na nejnovější trendy a potřeby zákazníků. Formát venkovských a maloměstských prodejen s nepřetržitým bezobslužným provozem u nás jako první představila skupina COOP, která v poslední době otevřela své další automatické obchody například v Třeboni, Českém Těšíně nebo v jihočeských Čižkrajících.

Velmi populárním se také stává koncept integrovaných kaváren, restaurací a bister přímo do nákupních prostor prodejen. Tohoto benefitu u nás využívají například hypermarkety Globus.

Nedávno obdobné spojení nákupu čerstvých potravin v libovolnou dobu s možností vychutnání si kávy a občerstvení uvedl i řetězce Billa ve spolupráci s vybranými čerpacími stanicemi OMV. Nový prodejní kanál s názvem VIVA Billa zatím najdete na pražských benzínkách Strakonická a Argentinská.

Zdroje: flop-potraviny.cz, zboziaprodej.cz, kupi.cz