Videorecept: Čokoládový vánoční strom z listového těsta

Proč nezkusit letos něco nového a překvapit své blízké něčím originálním? Jednoduchý, rychlý, a přesto fantastický koláč ve tvaru vánočního stromu bude ozdobou každé sváteční tabule.

Přečtěte si také

Hygienici hlásí v Česku další nebezpečnou kosmetiku. Doma ji můžete mít i vy!

Vánoční stromeček z listového těsta

Netroufáte si upéct něco složitějšího, milujete čokoládu nebo chcete tvořit v kuchyni s dětmi? Vyzkoušejte jednoduché sladké občerstvení na Vánoce, které zvládnete připravit jen ze dvou ingrediencí – listového těsta a kvalitní hořké čokolády.

A co je nejlepší, můžete tento recept snadno upravit podle svých preferencí. Přidávejte ořechy, sušené ovoce nebo dokonce trochu skořice do čokoládové náplně a vytvořte si váš vlastní unikátní vánoční zážitek.

A rada na závěr: odkrojky nevyhazujte. Můžete z nich dotvořit ozdoby na stromeček, popřípadě je nakrájejte na proužky, zamotejte a napíchejte na párátka. Vzniknou tak menší stromečky, které mohou napichovat malí pomocníčci.

Čokoládový vánoční strom z listového těsta Kupi.cz

Ingredience

  • 100 g hořké čokolády
  • Lžička vanilkového extraktu
  • Lžička pomerančové kůry
  • Skořicový cukr
  • 2x listové těsto
  • 1x vajíčko

Tip: Ideální na tento recept je Figaro hořká čokoláda, která obsahuje nejméně 43 % kakaové sušiny, pro ještě lepší chuť doporučujeme Figaro extra hořkou 65% čokoládu.

Postup

  1. Připravíme si vodní lázeň v ní rozehřejeme hořkou čokoládu.
  2. Z listového těsta si vykrojíme strom a nařežeme jeho větvičky.
  3. Těsto potřeme roztopenou čokoládou, do které jsme vmíchali pomerančovou kůru a vanilkový extrakt. A přiklopíme druhým plátem vykrojeného stromu.
  4. Ze zbytků vykrojíme hvězdičky a další ozdoby na strom.
  5. Větve stromu stočíme.
  6. Posypeme skořicovým cukrem.
  7. Dáme péct do trouby na 180 °C asi 20 minut.

Zdroj: kupi.cz