Videorecept na domácí perník z exotického ovoce kaki

Na podzim se v obchodech objevuje exotické ovoce kaki. Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit domácí perník, který voní po skořici a vanilce s exotickou příchutí kaki.

Přečtěte si také

Začátkem podzimu dozrává černý bez. K čemu všemu ho lze využít?
Začátkem podzimu dozrává černý bez. K čemu všemu ho lze využít?

Ingredience:

  • 2 kaki
  • 2 lžíce másla
  • 2 vejce
  • 200 g cukru krystal
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 280 g polohrubé mouky
  • 1 prášek na pečení
  • 1⁄2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté skořice
Talíř s perníkem z kaki, šlehačkou, mátou a tímto ovocem Kupi.cz

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 170 °C.
  2. Připravte si dvě misky. Do jedné dejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a skořici. Vše promíchejte a dejte stranou.
  3. Do druhé misky si nastrouhejte kaki, přidejte máslo, vejce, vanilku a vše důkladně zpracujte, aby se ingredience spojily.
  4. Poté smíchejte obsah obou mís dohromady, dokud se vše nespojí do vláčného těsta.
  5. Zpracované těsto dejte do máslem vymazané formy a pečte po dobu 45 minut (jestli je perník hotový poznáte i tak, že do korpusu zapíchnete špejli, a pokud s na ni těsto nelepí, máte hotovo).
  6. Po vychladnutí perník nakrájejte na kousky a posypte moučkovým cukrem.