Videorecept na domácí perník z exotického ovoce kaki
Na podzim se v obchodech objevuje exotické ovoce kaki. Vyzkoušejte si podle našeho videoreceptu připravit domácí perník, který voní po skořici a vanilce s exotickou příchutí kaki.
Ingredience:
- 2 kaki
- 2 lžíce másla
- 2 vejce
- 200 g cukru krystal
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 280 g polohrubé mouky
- 1 prášek na pečení
- 1⁄2 lžičky soli
- 1 lžička mleté skořice
Kupi.cz
Postup:
- Předehřejte si troubu na 170 °C.
- Připravte si dvě misky. Do jedné dejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a skořici. Vše promíchejte a dejte stranou.
- Do druhé misky si nastrouhejte kaki, přidejte máslo, vejce, vanilku a vše důkladně zpracujte, aby se ingredience spojily.
- Poté smíchejte obsah obou mís dohromady, dokud se vše nespojí do vláčného těsta.
- Zpracované těsto dejte do máslem vymazané formy a pečte po dobu 45 minut (jestli je perník hotový poznáte i tak, že do korpusu zapíchnete špejli, a pokud s na ni těsto nelepí, máte hotovo).
- Po vychladnutí perník nakrájejte na kousky a posypte moučkovým cukrem.