Pečené hrušky s ořechy, medem a zázvorem

Receptů na hrušky není nikdy dost. Vyzkoušejte podle našeho videoreceptu pečené hrušky s medovým přelivem, zázvorem a sekanými ořechy, které voní podzimem.

Přečtěte si také

Ministr vyzval obchodní řetězce k podpoře lokálních dodavatelů. Většina z nich tak činí již nyní
Ministr vyzval obchodní řetězce k podpoře lokálních dodavatelů. Většina z nich tak činí již nyní

Ingredience

  • 2 hrušky
  • 2 lžíce medu
  • mletá skořice
  • zázvor
  • 1/4 hrnku směsi ořechů
  • 4 oříšky másla

Kde sehnat hrušky za dobrou cenu?

Pečené hrušky s medem a ořechy naservírované v miskách Kupi.cz

Postup

  1. Obě hrušky překrojte napůl a zbavte jádřinců, čímž v nich vytvoříte důlek. Z vypoulené strany je mírně seřízněte, aby držely rovně, a položte je na plech či do formy vyložené pečicím papírem.
  2. Na hrušky a do dolíků v nich naneste med, nastrouhaný zázvor, skořici a mletý hřebíček. Do každého dolíku pak vložte kousek másla a zasypte ho trochou nasekaných ořechů.
  3. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte zhruba 30 minut, podle zralosti hrušek. Podávejte se šlehačkou a snítkou máty.