Pečené hrušky s ořechy, medem a zázvorem

Receptů na hrušky není nikdy dost. Vyzkoušejte podle našeho videoreceptu pečené hrušky s medovým přelivem, zázvorem a sekanými ořechy, které voní podzimem.

Přečtěte si také

Jak správně zastřihávat maliníky na podzim, abyste za rok měli bohatou úrodu?
Jak správně zastřihávat maliníky na podzim, abyste za rok měli bohatou úrodu?

Ingredience

  • 2 hrušky
  • 2 lžíce medu
  • mletá skořice
  • zázvor
  • 1/4 hrnku směsi ořechů
  • 4 oříšky másla
Kde sehnat hrušky za dobrou cenu?
Pečené hrušky s medem a ořechy naservírované v miskách Kupi.cz

Postup

  1. Obě hrušky překrojte napůl a zbavte jádřinců, čímž v nich vytvoříte důlek. Z vypoulené strany je mírně seřízněte, aby držely rovně, a položte je na plech či do formy vyložené pečicím papírem.
  2. Na hrušky a do dolíků v nich naneste med, nastrouhaný zázvor, skořici a mletý hřebíček. Do každého dolíku pak vložte kousek másla a zasypte ho trochou nasekaných ořechů.
  3. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte zhruba 30 minut, podle zralosti hrušek. Podávejte se šlehačkou a snítkou máty.