Obchody stahují tyto výrobky: Olivový olej, který nevyhověl kontrole, a proteinový bio nápoj s alergeny. Nemáte je doma?

Olivový olej v nákupním košíku v supermarketu Canva / archiv výrobce

Společnost Makro Cash & Carry ČR, s. r. o., stahuje na základě nevyhovující laboratorní analýzy z prodeje jednu šarži olivového oleje. Stažení výrobku oznámila také dm drogerie, která z preventivních důvodů varuje před konzumací proteinového nápoje, který by mohl způsobit vážné zdravotní problémy lidem s alergií. O které konkrétní výrobky se jedná?

Přečtěte si také

Jak se doopravdy Češi stravují? Ke snídani si dá každý stý Čech pivo!

O který produkt se konkrétně jedná?

Olivový olej značky Borges o objemu 1 250 ml, EAN 8410179018072, na obale je vyražená šarže L:213184063, datum minimální trvanlivosti 4. 3. 2023 a země původu Španělsko. Jak informoval na svých stránkách velkoobchod Makro, výrobek na základě laboratorní analýzy bohužel nevyhověl legislativním požadavkům pro kategorii „Extra panenský olivový olej“.

Pokud jste produkt s uvedeným datem minimální trvanlivosti zakoupili a máte jej k dispozici, můžete ho vrátit do kteréhokoli velkoobchodního střediska Makro. Za zakoupené výrobky vám budou na základě prodejního dokladu vráceny peníze. Vrácení je možné do 30. 9. 2022.

Jiné olivové oleje najdete v akci

Pozor na proteinový nápoj z dm drogerie

Ke stažení výrobku přistoupila také společnost dm drogerie markt, která preventivně stahuje z prodeje produkt dmBio proteinové smoothie, 250 ml. Stažení se týká všech produktů nezávisle na datu minimální doby trvanlivosti nebo šarži.

Proteinový nápoj na podlaze obchodu Canva / archiv výrobce

Podle tiskové zprávy, kterou drogerie zveřejnila na svých webových stránkách, nelze vyloučit, že produkt obsahuje stopy arašídů, sezamu a dalších ořechů, a označení alergenů je proto nesprávné. Pro zákazníky trpící odpovídající alergií nebo intolerancí by konzumace znamenala velké zdravotní riziko!

Zákazníky, kteří výše uvedený produkt zakoupili, dm drogerie vyzývá, aby jej nekonzumovali a vrátili v kterékoli prodejně dm se zárukou vrácení peněz. Peníze budou zákazníkům vráceny bez předložení účtenky i v případě vrácení již otevřených výrobků. Pro osoby bez uvedených alergií nebo intolerancí je konzumace výrobku neškodná.