Konjakové houbičky: Proč jsou tak oblíbené a jak je používat?

Konjakové houbičky v hnědé, růžové, černé, žluté, bílé a zelené barvě, kousky levandule me_slavka / Shutterstock.com

Slyšeli jste někdy o rostlině zvané konjak? Jde o obecný název rostliny Amorphophallus konjac, která pochází z východní a jihovýchodní Asie. Ve východní kultuře je využívaná již po tisíciletí, a to jak v potravinářském, tak kosmetickém průmyslu. K nám tento „boom“ dorazil před pár lety s příchodem těstovin z této rostliny a především kosmetických pomůcek v podobě konjakových houbiček. Jaké má účinky a jde tedy skutečně o zázrak pro naši pleť?

Přečtěte si také

Kulinářský poklad Balkánu: Rychlý recept na čevabčiči, které vás dostane vynikající chutí

Co je konjak?

Konjak je kořenová zelenina, tedy jedlá hlíza, která připomíná bramboru. Pro další zpracování se hlíza nakrájí, usuší a pomele. Vznikne tak konjaková mouka, jež je základem pro všechny konjakové produkty. Jeho chuť i barva jsou neutrální.

Konjakový boom

Konjaková houbička je součástí kosmetických procedur již dlouhá léta, a to především v Japonsku. Japonské ženy ji používají pro dokonalé vyčištění pleti. Vlákna konjaku se postarají o jemný peeling a prokrvení pleti, která je po používání rozzářená, sjednocená a pružná. Výhodou je, že nenaruší pH pokožky, tudíž je vhodná i pro ženy s citlivou pletí, a to hlavně díky tomu, že se jedná o 100% přírodní produkt.

Člověk namáčí konjakovou houbičku proudem vody Olga_Berezhna / Shutterstock.com

Před použitím je třeba houbičku namočit a změkčit. Při správné péči vám vydrží 2–3 měsíce, je ale důležité ji nechat vždy pořádně proschnout, aby se v ní netvořily plísně či bakterie. Jelikož se jedná o čistě přírodní produkt, houbičku lze následně zlikvidovat jako bioodpad. Což je další plus, nemyslíte?

Dopřejte své pleti řádnou péči

Jaké jsou výhody konjakové houbičky?

  • Hloubkově čistí póry.
  • Odstraňuje odumřelé buňky.
  • Může se používat každý den.
  • Po masáži je pleť pružná a rozjasněná.
  • Je šetrná k vaší pleti i přírodě.
  • Obsahuje cenné látky prospěšné vaší pleti.
Žena si před zrcadlem odličuje obličej konjakovou houbičkou Tinatin / Shutterstock.com

Jak se houbička vyrábí?

Jak jsme již zmínili, houbička je vyrobená z konjakové mouky, která se promíchá s vodou a vzniklá směs se nalije do formiček různých tvarů, kde se nechá odpočívat. Po několika hodinách se formičky zahřejí, aby hmota ztuhla.

Setkat se můžeme i s barevnými variantami, které jsou napuštěné aktivními látkami pro určité použití na pleť, např. černá je se složkami aktivního uhlí, které se hodí pro problematickou a aknózní pleť.