10 věcí, které si můžete namísto nákupu pronajmout

Muž podepisuje smlouvu a přebírá zboží CrizzyStudio / Shutterstock.com

Už zase musíte kupovat další věci? Kéž by se peníze vydělávaly tak snadno, jako když se utrácejí. Některé věci je nezbytné koupit, ale přesto si většina lidí pořizuje i takové, které si lze snadno půjčit. Najde se mnoho věcí, které nepotřebujeme denně a jejich vypůjčení ušetří mnoho starostí, úložného prostoru, peněz a také životní prostředí. Představíme si 10 věci, u kterých je vhodné zvážit jejich pronájem.

Přečtěte si také

Víte, jaký je rozdíl mezi českým a zahraničním máslem? Zjistěte, které je lepší!

Oblečení

Samozřejmě nemáme na mysli ponožky nebo tílko na cvičení. Občas nicméně nastane událost, na kterou je třeba se vhodně obléknout – svatba, slavnostní ples, bál, pohřeb, návštěva opery nebo třeba převzetí nějakého ocenění.

Luxusní oblek nebo šaty, to může být výdaj za jednotky nebo i desítky tisíc korun. Proč si drahé oblečení kupovat, abyste ho použili jednou a po zbytek roku nebo života jen překáželo ve skříni? Můžete si ho půjčit, pronájem oblečení je stále oblíbenější a ušetří mnoho peněz. Navíc si díky tomu můžete třeba na ples půjčit pokaždé jiné luxusní oblečení.

Sportovní vybavení

Někteří z nás sportují denně, jiní se věnují svým zájmům jen příležitostně nebo si chtějí vyzkoušet nějaké nové. Vodáci si nemusí kupovat loď – jednak zabere mnoho místa a jednak je náročné ji přepravovat. Lepší je si ji půjčit. Stejně tak si můžete půjčit lyže, elektrokola, paddleboardy, koloběžky, potápěčskou výstroj a další vybavení.

Sportovec musí být dobře vybaven

Kupte se slevou Drink Mana.

Porovnat slevy

Nábytek a zahradní vybavení

Plánujete oslavu na zahradě, na které se po letech sejde celá rodina? To si žádá velké stany, mnoho židlí, stolů nebo velkých slunečníků. To vše si můžete půjčit. Stejně tak si můžete půjčit nábytek pro dočasné bydlení. Plánujete stáž na půl roku a ve vašem objektu není vybavení? I běžný nábytek si můžete půjčit.

Oslava na zahradě Photographee.eu / Shutterstock.com

Vybavení na kempování

Vybavení pro kempování není obecně nic levného. Pokud nejste v jednom kuse v kempu, můžete si půjčit velké stany, karavany nebo i obytné přívěsy. Pronájmem v tomto případě ušetříte mnoho peněz.

Auto

Někteří z nás v něm doslova žijí, jiní do něj usednou jen občas. Možná auto máte, avšak pokud s ním chcete na pracovní schůzku s důležitým klientem, vaše rezavá fabie velký dojem neudělá. Nebo byste naopak chtěli na dovolenou, ale váš vůz není dost velký nebo už mu z hlediska technického stavu nevěříte? Pronájem auta vám v mnoha případech vytrhne trn z paty. Dnes si dokonce můžete výhodně pronajmout i celou dodávku nebo minibus.

Na dovolenou s dětmi?

Zahrada

Ano, i zahradu si můžete pronajmout. Pokud jste denně obklopeni betonovou džunglí, je příjemné si pronajmout zahradu na léto nebo i na celý rok a využívat ji pro odpočinek, práci i zábavu. Ceny za pronájem zahrady jsou často jen několik korun za metr čtvereční, a to se vyplatí.

Zahradní technika

Potřebujete prořezat stromy, ale nechcete si kvůli tomu kupovat drahé vybavení? Můžete si pronajmout kvalitní motorovou pilu, křovinořezy, minibagry, vertikutátory a další vybavení, u kterého může být pořizovací cena velmi vysoká.

Starosti s údržbou hoďte za hlavu

Rostliny

Pronájem zeleně je dnes běžný. Na firemní oslavy, svatby, výstavy a další společenské události si můžete mnoho druhů zeleně půjčit, od živých stěn až po květiny, stromky, palmy a další.

Zahradní traktor Varavin88 / Shutterstock.com

Úklidové stroje

Generální úklid se nedělá každý den a když se do něj pustíte, možná zjistíte, že by se vám na některé činnosti hodilo profesionální úklidové vybavení. Výhodně si ho můžete půjčit – od parních čističů až po vapky, kvalitní vysavače a jinou techniku.

Domácí mazlíčci

Sice nenarazíte na půjčovnu domácích mazlíčků, ale pokud si chcete čas od času udělat radost s chlupatým kamarádem, nemusíte si ho hned kupovat. Můžete si ho „půjčit“ ve zvířecích útulcích a zdarma ho vyvenčit. Potěšit se můžete také v kočičích kavárnách, kde můžete pozvat kočku na drink. Skvělou možností je také hlídání domácích mazlíčků těm, kteří zrovna potřebují odjet na dovolenou a takových nabídek je mnoho.