Otevírací doba v obchodech o státním svátku 8. května 2022

Nákupní vozík u zavřené pokladny Rom Chek / Shutterstock.com

Květnové státní svátky letos vyšly na neděle, zatímco 1. května na Svátek práce zůstaly obchody otevřené, na Den vítězství, který nás čeká už tuto neděli, si nakoupíme jen výjimečně. A nezapomeňte! V neděli mají svátek i všechny maminky, 8. května totiž letos slavíme i Den matek.

Přečtěte si také

Hygienici hlásí v Česku další nebezpečnou kosmetiku. Doma ji můžete mít i vy!

Vzhledem k tomu, že je stále platný nouzový stav, nemusí se aktuálně řetězce řídit zákonem, který by těm s prodejní plochou větší než 200 metrů čtverečních nařizoval 8. května zavřít. Přesto se velké potravinové řetězce rozhodly nechat své zaměstnance doma a v klidu s rodinou si tak užít druhou květnovou neděli, kdy v Česku slavíme Den vítězství.

Albert využije výjimky

Prodejny Albert zůstanou 8. května zavřené. Výjimku v tento den bude mít pouze hypermarket v DOC Mercury v Českých Budějovicích, který je v prostorách nádraží.

Billa

V neděli 8. května budou prodejny Billa zavřené. Otevřené zůstanou pouze prodejny BILLA na Letišti Václava Havla, na hlavním nádraží v Praze a hlavním nádraží v Brně. Tyto prodejny budou mít pro zákazníky otevřeno podle své obvyklé otevírací doby.

Vedle toho zůstanou také otevřeny všechny obchody BILLA stop & shop na čerpacích stanicích Shell.

Kaufland

Jeden z nejoblíbenějších řetězců s potravinami Kaufland nechá brány svých prodejen na státní svátek 8. května zavřené. Dopředu by si tak měli nakoupit především zákazníci, kteří chtějí potěšit své maminky, protože na druhou květnovou neděli připadá jejich svátek, a právě Kaufland si společně s nákupním rádcem Kupi.cz připravil soutěž o 3x 3 000 Kč poukázky na nákup v prodejnách Kaufland. Zapojit se můžete až do nedělní půlnoci na Facebookovém profilu Kupi.cz.

Globus

V neděli 8. května 2002 zůstanou všechny prodejny obchodního řetězce Globus uzavřeny.

Penny market

„Přestože platí nouzový stav a my bychom mohli mít otevřeno, ponecháme naše prodejny v neděli 8. května zavřené, aby si naši zaměstnanci mohli odpočinout,“ sdělil tiskový mluvčí řetězce Penny market Tomáš Kubík.

Lidl

„V neděli 8. května, zůstanou všechny naše prodejny Lidl uzavřeny,“ sdělila tisková mluvčí této společnosti Iveta Barabášová.

V oblíbeném řetězci podnikatelů Makro 8. května nakoupíte

Všechny držitele katry Makro jistě potěšíme, protože zde mohou plánovat nákupy bez omezení i ve státní svátek 8. 5. 2022.