Super rychlé okurkové jednohubky s restovanými krevetami

Tyto jednohubky musíte ochutnat. Kombinace šťavnaté okurky jakožto základu doplněná o specifickou chuť avokáda a smažených krevet je doslova slastí pro všechny milovníky lehkých jídel s vůní exotiky.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Nejvyšší čas zabořit ruce do hlíny: Jak správně připravit zahradu na jaro?

Ingredience:

  • 1 salátová okurka
  • 1 avokádo
  • 1 limeta
  • 1 lžíce medu
  • 200 g krevet
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce chilli vloček
Dopřejte si špetku luxusu
  • 2 hrsti čerstvého kopru
  • 100 g čerstvého sýru
  • Sůl a pepř
Okurkové jednohubky s restovanými krevetami Kupi.cz

Postup přípravy:

  1. Okurku oloupejte, nakrájejte na šikmé plátky silné asi 1⁄2 cm a dejte stranou.
  2. Avokádo oloupejte, vydlabejte a v míse rozmačkejte vidličkou. Přidejte k němu čerstvý sýr a promíchejte s limetovou šťávou, medem, koprem, solí a pepřem. Připravenou pomazánku natřete na okurkové plátky.
  3. Vyloupané krevety orestujte v pánvi na másle nebo olivovém oleji dozlatova, osolte a opepřete. Položte je na okurku s avokádem a ozdobte chilli vločkami a nasekaným koprem nebo jinými bylinkami dle chuti.