Lahodné a osvěžující v horkých dnech. Ochutnejte okurkové gazpacho s avokádem a hráškem

Lehká a osvěžující studená polévka, kterou si můžete připravit během celého roku, protože suroviny na ni jsou k dostání v supermarketech běžně celoročně.

Přečtěte si také

Konec telešmejdů: Bez souhlasu vám od 1. července volat nesmí. Kdo vás může kontaktovat i nadále?
Konec telešmejdů: Bez souhlasu vám od 1. července volat nesmí. Kdo vás může kontaktovat i nadále?

Ingredience na 4 porce:

  • 200 g hrachu
  • 2 avokáda
  • 1 šalotka
  • 1 chilli paprička
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 salátová okurka
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 limeta

Moderní ovoce ve vaší kuchyni nesmí chybět

Kupte se slevou Avokádo.

Porovnat slevy

  • 500 ml vody
  • 120 ml kokosového mléka
  • 1 hrst čerstvé máty
  • sůl a pepř
Okurkové gazpacho s avokádem a hráškem Kupi.cz

Postup přípravy:

  1. Hrášek dejte do mixéru, přidejte oloupané avokádo (bez pecky), šalotku, chilli papričku a vše přelijte olejem.
  2. Z omyté okurky škrabkou na brambory odřízněte pár plátků na ozdobu, zbytek nakrájejte na kostky a přidejte ke směsi i s čerstvým koriandrem, šťávou z limety, vodou a kokosovým mlékem.
  3. Vše spolu pořádně rozmixujte na krémovou konzistenci. Pak ochuťte solí a pepřem.
  4. Podávejte zakápnuté pár kapkami olivového oleje a ozdobené čerstvou mátou, plátkem okurky a hráškem.