Krémová a lahodná ředkvičková pomazánka s tvarohem a kozím sýrem

Ředkvičky jsou plné vitamínu C a nejlépe chutnají jen tak na krajíci s máslem. Pokud však chcete vaši rodinu nebo návštěvu překvapit něčím výjimečným, připravte si podle našeho videoreceptu lahodnou ředkvičkovou pomazánku s tvarohem a kozím sýrem. Pochutnáte si a rozhodně nebudete litovat!

Přečtěte si také

Guláš, svíčkovou, řízek ani knedlo vepřo zelo jsme nevymysleli. Historie tradiční české kuchyně

Ředkvičková pomazánka s kozím sýrem – recept

Na 4 porce budete potřebovat:

  • 150 g ředkviček
  • 50 g kozího sýra
  • 100 g polotučného tvarohu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • pepř
  • 1 domácí chléb s podmáslím
  • klíčky řeřichy
Krajíce chleba s ředkvičkovou pomazánkou s kozím sýrem Kupi.cz

Postup:

  1. Omyjte ředkvičky a jednu větší dejte stranou. Zbylé kousky nastrouhejte nahrubo do mísy a vymačkejte z nich přebytečnou vodu.
  2. Kozí sýr nastrouhejte najemno a v misce jej smíchejte spolu s tvarohem, solí, pepřem, octem a olejem.
  3. Pomazánku podávejte na chlebu, toastovém chlebu či jiném pečivu, ozdobenou nakrájenými plátky ředkvičky a klíčky řeřichy.

Zdroj: Kupi