Řetězce spustily povánoční výprodej. Některé lákají na poslední slevy před zdražením

Pár nakupuje v obchodě s elektronikou Canva

Povánoční slevy v obchodech odstartovaly. Ceny spadly o desítky procent, ale ne více než před covidem. Někteří obchodníci spustili povánoční výprodeje, které by měly trvat po celý leden.

Přečtěte si také

Za balík si připlatíme. Česká pošta se rozhodla od dubna zdražit, týkat se to bude především Balíkovny

Globus zlevňuje o 70 % napříč sortimentem

Hypermarket Globus podle tiskové mluvčí Anety Turnovské zlevnil několik tisíc produktů napříč sortimentem až o 70 %. „Výše slev se liší u jednotlivých prodejních kategorií. Výprodej potrvá až do posledního lednového týdne,“ sdělila tisková mluvčí Globusu.

Tesco nabídne slevu 50 % na elektro

S povánočním výprodejem začal také řetězec Tesco. Levněji tak od pondělí můžete pořídit vánoční dekorace, domácí potřeby a balicí papír. Tyto produkty zákazníci podle manažera spotřebního zboží Tesco pro ČR a Slovensko Aleše Pavlíka pořídí až o 75 procent levněji. „Zákazníci od pondělí za nižší ceny nakoupí i vybrané oblečení, boty a doplňky privátní značky F&F. “

Od úterý pak budou podle Pavlíka ve slevě 30 % některé hračky a od 5. ledna Tesco nabídne slevy až 50 % na vybrané zboží z kategorie elektro.

Prodejna PLANEO Elektro PLANEO Elektro

IKEA výprodej potrvá do 13. ledna

Švédský gigant s nábytkem IKEA spustil svůj zimní výprodej už před Vánoci, a to 15. prosince. Řetězec avizuje, že výprodej potrvá do 13. ledna 2022 (nebo do vyprodání zásob).

PLANEO Elektro láká na poslední výprodej před zdražením

Až do 4. ledna probíhá v prodejnách sítě PLANEO Elektro poslední výprodej před zdražením. Levněji tak můžete pořídit telefony, notebooky, kávovary a další domácí spotřebiče. Prolistujte si aktuální akční výprodejový leták PLANEO Elektro na stránkách Kupi.cz.

Zoot rozdělí výprodeje do několika kol

Zoot, který ve svém e-shopu prodává oblečení a doplňky, rozdělí povánoční výprodeje do tří fází. První vlna slev začne 25. prosince a potrvá do 9. ledna. „Výprodej klasicky potrvá do konce ledna, nicméně ke konci už je samozřejmě menší výběr, protože zákazníci si nejhezčí kousky většinou uloví v první vlně," uvedl ředitel Zootu Milan Polák a dále doplnil, že slevy v odvětví módy po první vlně pandemie koronaviru klesly.

Podle slov Poláka se navíc zdražila doprava a další vstupní náklady, na což museli prodejci reagovat a nemohou si podle něj nemohou dovolit nabízet tak extrémní slevy jako dříve.