Lidl stahuje z prodeje nebezpečné dětské hračky, které prodával v akci

Nebezpečné chrastítko a autíčko, v pozadí prodejna Lidl Canva / Lidl

Nebezpečných hraček v Česku přibývá a zvláště teď před vánoční sezónou počet jejich kontrol každoročně roste. Řetězec Lidl dnes vydal varování před používáním hraček, které prodával v akci, a vyzývá všechny zákazníky, kteří mají tyto výrobky doma, aby je přišli vrátit do nejbližší prodejny. Peníze vrátí Lidl i bez předložení pokladního dokladu.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Vynikající nadýchaný mazanec podle slavného cukráře: Už nebudete chtít dělat jiný

Pokud jste v některé z prodejen Lidl zakoupili pro své děti dřevěnou hračku v období od 12. 8. 2021, pak zpozorněte! Oblíbený řetězec dnes vydal varování před výrobky značky Playtive. Jedná se o pestrobarevné dřevěné hračky, které mají rozvíjet koordinaci rukou, očí, motoriku a šikovnost dětí. Konkrétně se jedná o výrobky uvedené v nabídce řetězce jako „Dřevěná hračka“ značky „Playtive“ s označením IAN 364427_2010

  • model č. MS-9102
  • a model č. MS-9103.

U jmenovaných výrobků se mohou uvolnit nýty z bezpečnostní výztuhy, resp. z os koleček, které by mohly malé děti spolknout. Pokud by se tak skutečně stalo, nelze vyloučit možnost poranění. Společnost Delta-Sport Handelskontor GmbH, která tyto hračky společnosti Lidl dodává, žádá všechny zákazníky, aby toto důležité upozornění vzali na vědomí a výše uvedené výrobky dále nepoužívali.

Tyto hračky byly v prodejnách Lidl Česká republika propagovány v tištěném letáku a prodávány od 12. 8. 2021. V případě, že jste některý z uvedených výrobků zakoupili, můžete jej vrátit do jakékoliv prodejny Lidl. Peníze vám samozřejmě budou vráceny i bez předložení pokladního dokladu.

  • Stahování se týká pouze výrobků „Dřevěná hračka“ (model č. MS-9102 a model č. MS-9103) značky „Playtive“ s označením IAN 364427_2010. Ostatní výrobky značky „Playtive junior“ nejsou tímto opatřením dotčeny.