Počet domácích mazlíčků při pandemii vzrostl. Češi na krmivech nešetří

Žena dává psovi granule do misky Christian Mueller / Shutterstock.com

Během pandemie se v českých domácnostech výrazně zvýšil počet domácích mazlíčků. To s sebou samozřejmě přineslo také růst poptávky po krmivu. Právě za to lidé utrácejí nemalé peníze. Vyplatí se dražší krmivo a jak poznat to pravé pro vašeho miláčka?

Přečtěte si také

Znáte výhody vyvýšených záhonů? Méně plevele, slimáků i bolavých zad! Řekneme vám, jak na to

Pandemická opatření lidem přinesla spoustu volného času, který věnovali také svým mazlíčkům. Růst tržeb tak zaznamenaly e-shopy i kamenné obchody s chovatelskými potřebami, přičemž nejvyšší hodnotu má trh výrobků určených pro výživu psů. Stále více majitelů si uvědomuje, že je důležitá především kvalitní výživa – a mnoho lidí je ochotno zaplatit měsíčně za prémiová krmiva i několik tisíc korun.

Po jakých značkách v obchodech sáhnout

Většina lidí nakupuje krmivo pro své mazlíčky ve specializovaných prodejnách, kde jsou dostupné i prémiové značky. Nemalá skupina granule kupuje v hypermarketech, ve kterých jsou však k dostání převážně levné a méně kvalitní druhy. Takové krmivo obsahuje z velké části pouze obiloviny, zatímco maso, které pes či kočka potřebují nejvíce, neobsahuje téměř vůbec.

Při výběru granulí tedy zaměřte pozornost zejména na podíl masa. Množství surovin je ve složení uvedeno od nejvyššího, tudíž maso by mělo být na prvním místě. Na internetu je nepřeberné množství vysoce kvalitních granulí, ale po jakých sáhnout třeba v klasickém zverimexu Pet Center?

Doplňte si zásoby na zimu
  • Acana – Skvělé kanadské krmivo Acana nabízí mazlíčkům především vysoce kvalitní živočišné proteiny. Krmiva jsou bez pšenice, bez lepku i bez kukuřice. Cena pytle 2 kg začíná na 399 Kč.
  • Brit – Zejména pak řada Brit Care, která je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších produktových řad mezi chovateli. Jedná se o poctivou českou výrobu, která je cenově dostupná. Pytel 1 kg pro dospělé psy v prodejně pořídíte už od 105 Kč.
  • Carnilove – Jedná se o holistické a vysoce kvalitní krmivo bez obilovin a brambor. V Pet center cena pytle 1,5 kg pro dospělé psy začíná na 209 Kč.
  • Taste od the Wild – Vysoce kvalitní krmivo bez obilovin a s velkým podílem masa. Cena pytle 2 kg je 290 Kč.
Pes a kočka jedí krmivo z misek Canva

I kvalita pamlsků je důležitá

Dle průzkumů velký zájem roste také o prémiové pochoutky pro psy a kočky. Ty slouží nejen k odměňování, ale také mohou přinášet různé zdravotní benefity, jako je například péče o zuby, kosti a srst.

Na čištění zubů doporučujeme například chutné a zdraví prospěšné pamlsky Brit Care Dog Snack Dental Venison 150g, které v Pet Center mají za 79 Kč. Lesklou a hebkou srst bude mít váš mazlíček díky lososovému oleji. Kronch pochoutku Treat Pocket s lososovým olejem 100% 175 g na e-shopu spokojenypes.cz koupíte za 91 Kč.

Tip: Velký výběr opravdu kvalitních pamlsků nabízí například české značky Yoggies a Marp. Ty vyrábějí jak superprémiové krmivo, tak i různé pamlsky, které jsou bezlepkové a neobsahují žádnou chemii, sůl, cukr ani umělá dochucovadla.

Udělejte svému mazlíčkovi radost

Automatický dávkovač vám ušetří práci s krmením

Nemůžete kvůli práci nakrmit své miláčky v ten správný čas? Automat na krmivo udělá vše za vás. Na dávkovači stačí pouze nastavit čas krmení, granule do něho nasypat a on je pak zvířátku sám dá.

Doporučujeme například tyto modely:

  • Trixie TX8 automatické krmítko – lze naprogramovat až 4 krmení denně a koupíte ho na zoohit.cz za 1 990 Kč.
  • Nedis chytrý automat na krmivo pro domácí mazlíčky – můžete ovládat jak manuálně, tak i na dálku přes mobilní aplikaci a koupíte ho na e-shopu czc.cz za 2 399 Kč.
  • Tesla Smart Pet Feeder krmítko – také umožňuje ovládání i přes mobilní aplikaci a pořídíte ho v prodejnách Electro World za 2 690 Kč.
  • Chytré krmítko s kamerou – tento chytrý krmič PETWANT můžete nejen ovládat přes mobilní aplikaci, ale zároveň v ní můžete sledovat svého miláčka přes kameru. Na e-shopu petwant.eu ho pořídíte za 3 890 Kč.