Coca-Cola Zero změní chuť a vzhled: Během 4 let už podruhé. Na vině je kritika lidí, kterým nechutná

Dvě plechovky nápoje Coca-Cola ležící vedle notebooku Canva

Nová Coca-Cola Zero čelí kritice fanoušků – schytal ji nový vzhled i chuť nealkoholického nápoje. Značka se proto rozhodla oboje opět upravit. Cílem společnosti je více navázat na podobu tradiční Coca-Coly.

Přečtěte si také

Češi si zvolili nejoblíbenější e-shop roku. Zabodovala Alza, Knihobot i výrobci montessori hraček

Dietní verze oblíbeného nápoje Coca-Cola čelí kritice ze strany fanoušků nejen na sociálních sítích. Změna měla přinést více chuti, ačkoli se jedná o variantu Coke Zero. Nápoj neobsahuje cukr, společnost by přesto chtěla nabídnout chuť co nejvíce podobnu klasické kolové limonádě.

„Uvědomujeme si, že chutě a preference se neustále vyvíjejí, a proto se soustředíme na neustálé zlepšování, abychom fanouškům nabídli tu nejchutnější Coca-Colu, jakou chtějí – s nulovým obsahem cukru a kalorií – nabízenou v nejikoničtějším balení a podpořenou dosud nejkreativnějším marketingem zaměřeným na spotřebitele,“ uvedl v tiskové zprávě Rafael Prandini, který je vedoucím kategorie Coca-Cola TM.

Ano, nebo ne? Kampaň probíhá i v Česku

Kampaň, která dává zákazníkům na výběr, běží také v České republice a má za úkol sběr názorů fanoušků a příznivců nápoje Coca-Cola Zero Sugar. „Podstata kampaně spočívá v tom, že zákazníci sami budou moct jednoduchým způsobem rozhodnout, zda je pro ně nová Coca-Cola Zero Sugar tím nejlepším Coca-Cola nápojem vůbec,“ sdělila Kateřina Třísková, brand manažerka značky Coca-Cola ČR/SK.

„V Praze, Brně a Bratislavě jsou u vybraných obchodních center interaktivní prodejní automaty, které svým způsobem upozorní a představí novinku Coca-Cola Zero Sugar a dají lidem na výběr, zda upřednostní klasickou variantu Coca-Cola, nebo novou Coca-Cola Zero Sugar. Záleží jen na nich, co zvolí. Pokud to bude Coca-Cola Zero a budou mít štěstí, mohou se navíc v řadě případů těšit i na milé bonusové překvapení,“ upřesnila.

Sklenice s nápojem Coca-Cola a kostkami ledu Fotazdymak / Shutterstock.com

Ačkoli nový produkt získává kritiku, společnost čelí i vítané pozornosti ze strany potenciálních zákazníků. To je důvodem, proč se spekuluje o tom, zda se nejedná o promyšlený marketingový tah. Ten by mohl navazovat na letošní úspěch konkurenční Pepsi.

Společnost PepsiCo letos srší optimismem – zisk společnost výrazně vzrostl už v prvním čtvrtletí roku. Každý z oblíbených kolových nápojů je mírně odlišné chutí, každý značka má svou základnu věrných fanoušků.

Tenisky ASICS X COCA COLA GEL- QUANTUM 90 TYO Footshop

Merch Coca Cola – je libo tenisky nebo kabelku?

V internetových obchodech se dá koupit i oblečení a doplňky oblíbeného výrobce nápojů.

  • Tenisky ASICS X COCA COLA GEL- QUANTUM 90 TYO koupíte za 2 160 Kč například na Footshop.cz.
  • Recyklovanou kabelku Coca Cola Zero návrhářky Anya Hindmarch si můžete na Farfetch.com objednat s 45% slevou za 563 €.