Módní dámské džíny sezóny jaro-léto 2021: Jaké jsou trendy?

I džíny podléhají módě. Canva

Snad každá žena má ve skříni nebo šatně alespoň jeden denimový kousek. Ovšem i džínovina podléhá trendům. Letos se například přiklání k většímu pohodlí, než tomu bylo v předešlých letech.

Přečtěte si také

Svěží velikonoční speciality: Vyzkoušejte nadýchané jidáše nebo vegetariánskou nádivku

Jaké jsou hity?

Kdo prožil pubertu v 90. letech, jistě si pamatuje tzv. bokovky. Těm, jak se zdá, definitivně odzvonilo, protože jestli mají trendy džíny něco společného, pak je to vysoký pas. Variabilita se objevuje spíše ve střizích nohavic. Zpátky jsou kdysi moderní zvonáče, jejichž rozšíření může být opravdu hodně výrazné, ale také decentní. V případě, že chcete být v naprostém pohodlí, a přesto vypadat žensky, nosí se také džíny s širokými nohavicemi, které mohou končit pod kotníky nebo také nad nimi. Obléknout je lze ke sportovním botám i elegantní obuvi.

Stejně jako bokovky i slim a skinny kalhoty jsou passé a mezi letošní trendy rozhodně nepatří. Řada mladých lidí jim na Tik Toku dokonce „vyhlásila válku“ a mnohé ženy souhlasně přikyvují. Tyto dámské džíny totiž mají do pohodlí opravdu daleko.

Jaké džíny se letos nosí? Canva

Buďte kreativní

Denim je vděčný materiál, který se nevyjímá jen na kalhotách. Košile, bundy (tzv. džísky) a saka jsou osvědčenou klasikou, co se hodí i k šatům a sukním. Stejně tak vesty a lacláče, které mívají v oblibě nastávající maminky, jsou zajímavými kousky. A krok vedle neuděláte ani džínovými šaty nebo sukní.

Tip: Odvážnější svůj šatník ozvláštní ještě více, když sáhnou po denimovém overalu, který je netradiční, ale vypadá naprosto dokonale. Modrý, růžový, s potiskem… výběr je široký. Inspirovat vás může dámská móda na modivo.cz.

Denim není záležitostí pouze kalhot. Canva

Barvy, barvy, barvičky

Že denim rovná se modrá? To je už řadu let nesmysl. Nosí se jednolitá i uměle opraná barva, a to v mnoha odstínech modré, v šedé i černé, dále ovšem také růžové, bílé nebo třeba béžové, což jsou barvy ideální na jaro a léto, protože vás rozzáří, a navíc vám v nich nebude teplo, tak jako v tmavé.

U kormidla i nadále zůstávají díry a roztrhání látky, takže se nebojte být za rebelku. Pro romantičtější povahy jsou zase připravené potisky a výšivky květin.