Na co se teď sbírají body v obchodech? Albert vsadil na kuchyňské nádobí, jiní na hračky a šperky

Věrnostní sběratelské akce si pro své zákazníky připravila Billa, Rosmann, Albert i Tesco Monkey Business Images / Shutterstock.com

S nástupem podzimu do obchodů opět vtrhly věrnostní akce spočívající ve sběru bodů za nákupy. Za kompletně vyplněnou sběratelskou kartičku může zákazník za zvýhodněnou cenu získat vybrané produkty. Tesco a Albert si pro nakupující připravili kuchyňské potřeby, Rossmann blyštivé šperky pro ženy a Billa útočí s tradiční Super Osmou. Tedy s plyšovými postavičkami ve tvaru ovoce a zeleniny, ke kterým tentokrát patří i hrníček.

Přečtěte si také

Asijská specialita, která dobyla svět: Jak si jarní závitky připravíte doma, už pro ně nepůjdete do bistra

V Tescu známky na kuchyňské nádobí jen skrze aplikaci

Tesco láká zákazníky na kuchyňské nádobí mezinárodní značky BergHOFF. Hrnce a pánve s 60% slevou je ale možné získat pouze prostřednictvím aplikace Tesco Clubcard, která je ke stažení na webových stránkách řetězce.

Za každých 200 Kč, které zákazník v obchodu nebo hypermarketu utratí, získá jednu e-známku. Pro její načtení je nutné naskenovat čárový kód Clubcard do stažené aplikace. Minimálně je potřeba nasbírat 10 e-známek, za které sběratel získá například pánev na smažení s doplatkem 299 Kč nebo pánev na palačinky s doplatkem 349 Kč. Za 10 známek Tesco nabízí i grilovací pánev s doplatkem 439 Kč.

V Tescu se sbírá na hrnce pánve značky BergHOFF Tesco stores

Větší sběratelské úsilí musí vynaložit ti, kteří touží po hrncích – na ty je potřeba shromáždit 15 e-známek. Nejlevněji vyjde hrnec o objemu 3,1 litru s doplatkem 699 Kč, nejdráže velký hrnec o objemu 6,2 l, kde se doplácí 899 Kč.

Na své si přijdou i milovníci praktických věcí do kuchyně. Za 10 e-známek získají set na uchování potravin s doplatkem 529 Kč nebo termohrnek s doplatkem 239 Kč.

E-známky je možné sbírat do 17. 11. 2020 a zlevněné produkty je možné zakoupit nejpozději do 24. 11. 2020.

Pánve seženete v akci i přímo v obchodech

Na kuchyňské nádobí láká i Albert

Na stejný sortiment se zaměřil také řetězec Albert, který za nasbírané body nabízí hrnce a pánve Tefal INGENIO®. Na rozdíl od konkurence ale stačí nakupujícím nasbírat jen 8 bodů, přičemž od Albertu získávají už 3 předvyplněné a platné. Podmínky získání jednoho bodu jsou stejné jako u konkurence, tedy nákup minimálně za 200 Kč.

Zákazníci je nalepují na sběratelskou kartičku, kterou naleznou u pokladen obchodů nebo si ji stáhnou z webových stránek. K výběru jsou tři různé velikosti rendlíků, dvě pánve o různých velikostech, hrnce na dušení, wok a tlakového hrnce. Povrch kuchyňského náčiní je vyrobený z nepřilnavého povrchu Titanium Mineralia.

V Albertu můžete sbírat na hrnce a pánve od značky Tefal Albert

A jak je to s uplatněním bodů a doplatky? Například na hrnec na dušení si zájemce musí připravit 8 bodů a doplatek 489 Kč, na pánev wok doplatí 499 Kč a za skleněné poklice v různých velikostech doplatky od 219 do 279 Kč. Sběr bodů bude ukončen 3. listopadu.

Rossmann cílí na ženy

Pozadu nezůstává ani drogerie Rossmann, která pro věrné zákazníky připravila šperky a šperkovnici italské značky Bliss se slevou až 90 %. Za každých utracených 100 Kč obdrží jeden samolepící bod. Mosazné šperky, které jsou ve zlatém, stříbrném a růžovém provedení, je možné získat za 10 bodů, pak je ale potřeba počítat s vyšším doplatkem. Za 30 bodů je doplatek nižší.

Drogerie Rossmann cílí na ženy Alžběta Šírková

Drogerie navíc rozlišuje, zda je zákazník v Rossmann Clubu. Pokud ano, pak má na blyštivé ozdoby mnohem nižší doplatek. Například za náhrdelník v případě 10 nasbíraných bodů doplatí člen Rossmann Clubu téměř 250 Kč, zatímco běžný nakupující si musí připravit téměř 300 Kč.

Levněji šperk vyjde také, pokud nasbíráte 30 bodů. Člen Clubu doplatí 90,90 Kč, ostatní zákazníci opět o 50 Kč více, tedy 149,90 Kč. Náhrdelník je možné doplnit přívěskem s motivem srdce, motýla či čtyřlístku, přičemž doplatky jsou stejné jako v předchozím případě.

K dispozici je také náramek nebo šperkovnice, která je nejdražší sběratelskou položkou a lze ji směnit pouze za 10 nasbíraných bodů. Člen Rossmann Clubu doplatí téměř 400 Kč, ostatní pak o 50 Kč více.

Po čem v drogerii například sáhnout?

A ještě jedna odlišnost by tu byla. Členové Clubu mohou body sbírat jen skrze mobilní aplikaci, zatímco běžní zákazníci si vystačí s papírovou kartičkou a samolepícími body. Sbírat je lze do 24. prosince a směnit za šperky až do 31. prosince.

Billa přináší originální plyšáky v hrnečku Billa

Plyšáci z Billy

V Bille můžete sbírat nálepky na hrdiny tzv. Super osmy. Jedná se o 8 plyšových postaviček ovoce a zeleniny umístěných v hrníčku. Co ovoce či zelenina, to originální pojmenování.

Konkrétně lze sbírat body na mrkev alias Karlu Okatou, na jahodu Jáju Jemnou, brokolici zvanou Bruno Hasič či hrušku neboli Pepu Hrušína. V partě nechybí ani banán pojmenovaný Babán Vševěd a jablko Jabča Akčňa. Zeleninu zastupuje lilek coby Lila Líbezná a česnek alias Čeněk Vostrák.

Nálepku získáte za každých 250 Kč nákupu. Čím více nálepek, tím nižší doplatek za postavu v hrníčku. Za 10 nálepek doplatíte 129,90 Kč, za 20 jen 49,90 Kč. Sbírat je lze do 15. prosince a postavičku je možné vyzvednout si až do 22. prosince.