Ricottové koblížky s jahodami a čokoládovou omáčkou

Čas přípravy: 2 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
18. června
Ricottové koblížky s jahodami a čokoládovou omáčkou zasypané moučkovým cukrem v bílém hlubokém talíři. Ilustrační foto: Joyce Mar / Shutterstock.com

Představte si koblížky, které nejsou jen smažené a těžké, ale spíše vláčné, svěží a luxusní. K tomu přidejte čokoládovou omáčku a máte dezert, který je hoden každé slavnostní příležitosti a na zahradní party bude pravděpodobně sbírat komplimenty za svou neodolatelnou chuť. Tak poďme na to!

Recept ricottové koblížky s jahodami a čokoládovou omáčkou vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 20 porcí připravíte za 120 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Rozmíchejte droždí s cukrem v mléce a nechte 5 minut odstát.

  • 2

    Smíchejte přísady - mouku, vejce, ricottu, sůl a citronovou kůru a vypracujte hladké a nelepivé těsto.

  • 3

    Těsto nechte hodinou kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo svůj objem.

  • 4

    Připravte karamelové jahody: jahody rozkrájejte, cukr karamelizujte do zlatohněda, pak přidejte víno s opatrností kvůli páře a míchejte do rozpuštění karamelu.

  • 5

    Přidejte jahodový sirup, citronovou šťávu, skořici, badyán a vařte 3–4 minuty. Vsypte jahody, promíchejte a nechte zchladnout. Koření před podáváním odstraňte.

  • 6

    Čokoládu nakrájejte, smetanu zahřejte k varu, odstavte a přidejte čokoládu, mícháním rozpusťte, pak přidejte máslo a med.

  • 7

    Těsto ještě jednou prohněťte, rozdělte na 20 kuliček a nechte 15 minut kynout.

  • 8

    Smažte koblížky při 170 °C dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.

  • 9

    Na talíře naaranžujte teplé koblížky s jahodami a omáčkou. Podávejte s čokoládovou omáčkou.

  • 10

    Servírujte ihned, čerstvé.

Zajímavé tipy
  • Teplota oleje je klíčová – pokud nemáte teploměr, zkuste hodit kousek těsta do oleje. Měly by se okamžitě smažit, ale ne prudce.
  • V případě nedostatku červeného vína můžete sáhnout po hroznové šťávě nebo červeném džusu.
  • Pamatujte, že čokoládová omáčka po vychladnutí zhoustne, takže se zdánlivé řídkosti nemusíte bát.
  • Vyzkoušejte také churros nebo koblížky z trouby podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Ricottové koblížky s jahodami a čokoládovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.