Představte si koblížky, které nejsou jen smažené a těžké, ale spíše vláčné, svěží a luxusní. K tomu přidejte čokoládovou omáčku a máte dezert, který je hoden každé slavnostní příležitosti a na zahradní party bude pravděpodobně sbírat komplimenty za svou neodolatelnou chuť. Tak poďme na to!
Rozmíchejte droždí s cukrem v mléce a nechte 5 minut odstát.
Smíchejte přísady - mouku, vejce, ricottu, sůl a citronovou kůru a vypracujte hladké a nelepivé těsto.
Těsto nechte hodinou kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo svůj objem.
Připravte karamelové jahody: jahody rozkrájejte, cukr karamelizujte do zlatohněda, pak přidejte víno s opatrností kvůli páře a míchejte do rozpuštění karamelu.
Přidejte jahodový sirup, citronovou šťávu, skořici, badyán a vařte 3–4 minuty. Vsypte jahody, promíchejte a nechte zchladnout. Koření před podáváním odstraňte.
Čokoládu nakrájejte, smetanu zahřejte k varu, odstavte a přidejte čokoládu, mícháním rozpusťte, pak přidejte máslo a med.
Těsto ještě jednou prohněťte, rozdělte na 20 kuliček a nechte 15 minut kynout.
Smažte koblížky při 170 °C dozlatova. Nechte okapat na ubrousku.
Na talíře naaranžujte teplé koblížky s jahodami a omáčkou. Podávejte s čokoládovou omáčkou.
Servírujte ihned, čerstvé.
Líbil se vám recept Ricottové koblížky s jahodami a čokoládovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.