Telecí závitky na špízu

Čas přípravy: 1 hod 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 32 Kč
Redakce Kupi.cz
12. června 2023
Telecí závitky na špízu servírované na bílém talíři spolu s mangoldem Lamart.cz

Telecí závitky na špízu podávané s mangoldem jsou vynikající pochoutkou, která potěší především milovníky neotřelých kombinací. Lahodné plátky jemného telecího masa plněné bramborovým pyré se šunkou a bylinkami skvěle doplní nakrájený mangold s ančovičkami.

Recept telecí závitky na špízu vás vyjde na 8 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 32 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 32 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Brambory se slupkou uvařte do měkka v osolené vodě. Sceďte, oloupejte a pomocí lisu na brambory propasírujte.

  • 2

    Vytvořte pyré a dejte jej do mísy. Přidejte na kostičky nakrájenou šunku. Osolte, opepřete, přidejte majoránku, rozmarýn a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promíchejte.

  • 3

    Plátky masa lehce naklepejte paličkou z jedné strany. Na poklepanou stranu dejte asi 35 g bramborové náplně. Potom delší konce plátku přehněte, následně kratší konce a pomocí kuchyňského motouzu zavažte. Připravte 12 kusů.

  • 4

    Připravte si 4 špízy. Na každou jehlu napíchněte 3 masové závitky. Špízy osolte a v pánvi na oleje opečte cca 5 minut. Jakmile budou mít zlatou barvu, přilijte 1/2 sklenice vína a 2 minuty vařte. Potom odstavte.

  • 5

    V jiné pánvi orestujte nasekaná filátka ančoviček, přidejte 2 lžíce oleje, nakrájený mangold a 5 minut nechte dusit pod pokličkou.

Líbil se vám recept Telecí závitky na špízu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.