Uchování potravin

Omýváte meloun před krájením? Rozhodně to není jedno, i když se slupka nejí
Velký průvodce zavařováním, se kterým vše zvládnete na jedničku
Dovolená s vlastním jídlem může ulevit peněžence, při špatném balení ale i ohrozit zdraví
Ne, nezdá se vám to. Některá jídla jsou lepší až den po uvaření, potvrzují vědci
Dáváte načatou konzervu do ledničky? Pozor, hrozí riziko přenosu bakterií i kovů
Lidé dávají do ledničky potraviny, které tam nemusí a tím je ničí! Udělejte si jasno v tom, co do ní patří
Víte, na co je spodní šuplík ledničky? Nepatří do něj jen zelenina, málokdo ho umí využít naplno
Zadržte! Všechny prošlé potraviny nevyhazujte. Seznam těch, které můžete bezpečně jíst i po expiraci
Jak uskladnit banány, aby hned nezhnědly? Nenechávejte je v plastovém sáčku, zkuste lepší způsoby
Nevyhazujte peníze oknem! Skladování jídla v ledničce má svá pravidla, která mnoho lidí podceňuje
Musí se kečup dávat do ledničky? Výrobce má jasno, názory expertů i veřejnosti se různí
Seznam potravin, které do mrazáku nesmí: Bude z nich „břečka“ nebo naprosto zničíte jejich hodnotu
Některé potraviny do ledničky nepatří, ale stejně je tam dáváme. Rajčatům chlad vyloženě škodí
Jak na skladování cibule? Oloupanou cibuli dejte do lednice, tu v celku do spíže
Víte jistě, že tuňáka v konzervě skladujete správně? Snězte ho hned po otevření, jinak otrava hrozí každému
4 jednoduché způsoby, jak uchovat letní úrodu čerstvých bylinek na zimu
Proč si pořídit vakuovačku potravin? Ušetří vám peníze i místo v lednici
4 naprosto vychytané tipy, jak uchovávat chlebový kvásek