Kuře na paprice

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 116 Kč
Redakce Kupi.cz
3. října 2022
Kuře na paprice s rýží na bílém talíři Cuketka / Kupi.cz

Kuře na paprice – česká klasika, při které se dá využít celé kuře, případně jen kuřecí stehna. Na videu je podáváno s rýží, ale i s houskovým knedlíkem nebo těstovinami to bude velká paráda.

Recept kuře na paprice vás vyjde na 29 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 116 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 116 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna rozdělte v kloubu na poloviny. Dobře osolte ze všech stran a nechte odležet v lednici (klidně i přes noc). Maso po odležení dobře osušte papírovým ubrouskem. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno.
  • 2
    V kastrolu rozehřejte olej. Vložte díly kuřete kůží dolů a zprudka je orestujte dozlatova. Otočte a to samé proveďte i z druhé strany. Pokud se vám stehna nevejdou do hrnce najednou, rozdělte je klidně na dvě nebo tři várky.
  • 3
    Kuře vyjměte a dejte stranou. Přidejte lžíci másla a nasekanou cibuli. Zmírněte trochu plamen a pomalu nechte cibuli zesklovatět (8 až 10 minut). Přidejte mouku s mletou paprikou a krátce osmahněte.
  • 4
    Zalijte horkým vývarem a promíchejte. Vložte všechny díly kuřete a dejte na mírný plamen pomalu táhnout (asi 45 až 60 minut). Měkké maso vyjměte – podle preferencí jej už můžete obrat. Přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. Maso vraťte a nechte ještě chvíli v omáčce dojít.
Zajímavé tipy
  • Zalijte horkým vývarem a promíchejte. Vložte všechny díly kuřete a dejte na mírný plamen pomalu táhnout (asi 45 až 60 minut). Měkké maso vyjměte – podle preferencí jej už můžete obrat. Přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. Maso vraťte a nechte ještě chvíli v omáčce dojít.
  • Celé kuře – nejvýhodnější varianta kuřete na paprice je z celého kuřete, které vám poskytne potřebných osm dílů masa. Navíc získáte skelet, ze kterého si připravíte vývar.
  • Kuřecí prsa – nejfajnovější verzi můžete uvařit z kuřecích prsou. Není pravda, že by prsa neměla dostatek chuti – opak je pravdou! A nemusíte je mít ani s kůží. Je potřeba jen přiměřeně zkrátit dobu dušení.

Líbil se vám recept Kuře na paprice? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat