Křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem

Časová náročnost: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
Křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem naservírovaný na talíři Kupi.cz

Receptů na zpracování cuket není nikdy dost. Kombinaci křupavého listového těsta s čerstvým sýrem, žampiony a pórkem s cuketou si zamilujete.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Plát listového těsta si rozprostřete a ukrojte z něho co největší čtverec. Zbylou část dejte stranou, později ji použijete na zdobení.

  • 2

    Do misky dejte sýr, přidejte med, smíchejte a směsí potřete listové těsto.

  • 3

    Pórek si nakrájejte na tenká kolečka, cuketu a žampiony pak na tenké plátky. Nakrájenou zeleninou zakryjte listové těsto. Nakonec zakápněte citronovou šťávou a olivovým olejem. Dochuťte solí a pepřem.

  • 4

    Okraje listového těsta stočte směrem dovnitř tak, aby vám vznikl kruh s vyšším okrajem o průměru zhruba 3 cm. Nyní přichází na řadu zbytky listového těsta, které rozřízněte na tenké plátky a nalepte na okraje koláče (pokud si chcete pohrát s jeho vzhledem, můžete si vzít na pomoc vykrajovátka na cukroví a ze zbylého těsta vykrojit tvary, kterými ozdobíte okraje).

  • 5

    Nakonec okraje potřete rozšlehanými vejci.

  • 6

    Koláč pečte ve vyhřáté troubě na 190 °C 15 minut dozlatova. Po upečení ozdobte čerstvým koprem a můžete ještě zakápnout citronem.

Líbil se vám recept Křehký cuketový koláč s žampiony a smetanovým sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.