Krůtí vývar

Časová náročnost: 3 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
Krůtí vývar se zeleninou a čerstvou petrželkou, podávaný v nerezovém hrnci, postaveném na modro-bílé kárované utěrce. Ilustrační foto: Volodymyr Baleha / Shutterstock.com

Kvalitní a silný krůtí vývar vás spolehlivě zasytí i zahřeje. Jeho příprava je snadná a připravit jej zvládne i začátečník. Výrazné chuti pak docílíte, pokud jej necháte dlouze táhnout na mírném stupni několik hodin.

Ingredience

Postup přípravy

  • 1

    Do hrnce vložte maso a kosti, přidejte očištěnou zeleninu a koření. Zalejte studenou vodou a pod pokličkou přiveďte k varu.

  • 2

    Když se začne vývar vařit, ztlumte plamen a nechte ho pouze táhnout ideálně alespoň 2 hodiny.

  • 3

    Průběžně sbírejte pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Poté vyberte zeleninu a maso a nechte chvíli vychladnout.

  • 4

    Vývar přeceďte přes síto nebo plátýnko, zeleninu nakrájejte na kostičky a oberte maso.

  • 5

    Maso i zeleninu vložte zpět do polévky, dle chuti osolte.

Tip

Máte-li rádi sytější polévky, můžete podávat s nudlemi, polévkovým kapáním nebo knedlíčky.

Líbil se vám recept Krůtí vývar? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.