Zchlaďte se domácími „Míša“ nanuky

Domácí tvarohové nanuky „Míša“ na bílém talířku Martina Lancingerová

Míša, v Česku pravděpodobně nejznámější zmrzlina, se začal vyrábět už roku 1962. Řada z nás na jednu z nejoblíbenějších pochoutek z dětství vzpomíná s láskou doteď a pochutnává si na ní i v dospělosti. Chuť Míši se během jeho dlouholeté historie příliš nezměnila, v jeho složení nicméně nevyhnutelně přibývá aditiv, kterým se mnozí z nás snaží vyhýbat obloukem. Zkuste si proto raději připravit tyto nanuky doma. Chutnají skvěle a můžete si je vyzdobit podle svých představ.

Přečtěte si také

Po zvýšení DPH je pivo dražší ve více než polovině hospod. Hrozí zavírání provozoven?

Jak si vyrobit domácí zmrzlinu

Každý Čech sní v průměru 5 litrů zmrzliny ročně. Její spotřeba stoupá pravděpodobně nejen s horkým letním počasím, ale i s rostoucí kvalitou, kterou nabízejí řemeslní zmrzlináři.

Přestože se na trhu objevuje řada originálních chuťových kreací, jsou zde i tradiční chutě, ke kterým se rádi vracíme. A když se řekne „Míša“, spousta z nás nostalgicky zamlaská nad chutí tvarohu, díky níž ostatně nese obdobné jméno i stejně milovaný dezert „Míša řez“. Spojení tvarohu s čokoládou zkrátka vytváří perfektně vyváženou chuťovou kombinaci, kterou jistě milujete vy i vaše děti.

Připravte si s nimi podle jednoduchého návodu tyto výborné nanuky, které si můžete navíc ještě vyzdobit podle své chuti.

Když se domácí výroba nepovede, zkuste nanuky v akci

Domácí „Míša“ nanuky

Ingredience:

  • 100 g mascarpone
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 20 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého, polotučného tvarohu
  • kvalitní hořká čokoláda
  • kakaové máslo

Domácí tvarohové nanuky „Míša“ na bílém talířku Martina Lancingerová

Postup:

  1. Mascarpone se smetanou a cukrem dejte do vyšší nádoby, vyšlehejte dotuha a vmíchejte do směsi tvaroh.
  2. Krémem naplňte cukrářský sáček a vyplňte formičky na domácí nanuky. Zespoda na ně trochu poklepejte, aby se z náplně dostal vzduch, a poté dejte zmrazit.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a přidejte tolik kakaového másla, aby byla poleva řidší. Pozor, při polévání má tendenci rychle tuhnout. A čím hustější bude, tím silnější vrstvu čokolády na zmrzlině zanechá.
  4. Nanuky rovnou podávejte, anebo skladujte v uzavíratelné mističce v mrazáku.

A ještě tip na závěr – čokoládou polité nanuky můžete ihned posypat například najemno pokrájenými ořechy, griliášem anebo kokosem. A výsledek bude ještě víc jedinečný!