Zchlaďte se domácími „Míša“ nanuky

Domácí tvarohové nanuky „Míša“ na bílém talířku Martina Lancingerová

Míša, v Česku pravděpodobně nejznámější zmrzlina, se začal vyrábět už roku 1962. Řada z nás na jednu z nejoblíbenějších pochoutek z dětství vzpomíná s láskou doteď a pochutnává si na ní i v dospělosti. Chuť Míši se během jeho dlouholeté historie příliš nezměnila, v jeho složení nicméně nevyhnutelně přibývá aditiv, kterým se mnozí z nás snaží vyhýbat obloukem. Zkuste si proto raději připravit tyto nanuky doma. Chutnají skvěle a můžete si je vyzdobit podle svých představ.

Přečtěte si také

Jak v obchodě vybrat chutná rajčata? Sledujte zemi původu nebo si k nim čichněte

Jak si vyrobit domácí zmrzlinu

Každý Čech sní v průměru 5 litrů zmrzliny ročně. Její spotřeba stoupá pravděpodobně nejen s horkým letním počasím, ale i s rostoucí kvalitou, kterou nabízejí řemeslní zmrzlináři.

Přestože se na trhu objevuje řada originálních chuťových kreací, jsou zde i tradiční chutě, ke kterým se rádi vracíme. A když se řekne „Míša“, spousta z nás nostalgicky zamlaská nad chutí tvarohu, díky níž ostatně nese obdobné jméno i stejně milovaný dezert „Míša řez“. Spojení tvarohu s čokoládou zkrátka vytváří perfektně vyváženou chuťovou kombinaci, kterou jistě milujete vy i vaše děti.

Připravte si s nimi podle jednoduchého návodu tyto výborné nanuky, které si můžete navíc ještě vyzdobit podle své chuti.

Když se domácí výroba nepovede, zkuste nanuky v akci

Domácí „Míša“ nanuky

Ingredience:

  • 100 g mascarpone
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 20 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého, polotučného tvarohu
  • kvalitní hořká čokoláda
  • kakaové máslo

Domácí tvarohové nanuky „Míša“ na bílém talířku Martina Lancingerová

Postup:

  1. Mascarpone se smetanou a cukrem dejte do vyšší nádoby, vyšlehejte dotuha a vmíchejte do směsi tvaroh.
  2. Krémem naplňte cukrářský sáček a vyplňte formičky na domácí nanuky. Zespoda na ně trochu poklepejte, aby se z náplně dostal vzduch, a poté dejte zmrazit.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a přidejte tolik kakaového másla, aby byla poleva řidší. Pozor, při polévání má tendenci rychle tuhnout. A čím hustější bude, tím silnější vrstvu čokolády na zmrzlině zanechá.
  4. Nanuky rovnou podávejte, anebo skladujte v uzavíratelné mističce v mrazáku.

A ještě tip na závěr – čokoládou polité nanuky můžete ihned posypat například najemno pokrájenými ořechy, griliášem anebo kokosem. A výsledek bude ještě víc jedinečný!