Vyrobte si doma legendární nanuky „Míša“. Garantujeme, že se po nich jen zapráší

Domácí tvarohové nanuky „Míša“ na bílém talířku Martina Lancingerová

Vzpomínáte si na lahodnou chuť nanuků Míša z dětství? Tato legendární zmrzlina nás provází už od roku 1962 a stále patří mezi nejoblíbenější letní pochoutky. Pokud vám však vadí rostoucí množství aditiv v jejím složení, máme pro vás skvělou alternativu. Připravte si doma vlastní „Míša“ nanuky podle našeho jednoduchého receptu a užijte si osvěžující chuť tvarohu a čokolády bez zbytečných přísad. Navíc si je můžete ozdobit přesně podle svých představ!

Přečtěte si také

„Kdo tvrdí, že tofu není dobré, tak ho jen neumí připravit,“ domnívá se Šárka Knížková

Češi zmrzlinu milují

Každý Čech sní v průměru 5 litrů zmrzliny ročně. Její spotřeba stoupá pravděpodobně nejen s horkým letním počasím, ale i s rostoucí kvalitou, kterou nabízejí řemeslní zmrzlináři.

Přestože se na trhu objevuje řada originálních chuťových kreací, jsou zde i tradiční chutě, ke kterým se rádi vracíme. A když se řekne „Míša“, spousta z nás nostalgicky zamlaská nad chutí tvarohu, díky níž ostatně nese obdobné jméno i stejně milovaný dezert „Míša řez“. Spojení tvarohu s čokoládou zkrátka vytváří perfektně vyváženou chuťovou kombinaci, kterou jistě milujete vy i vaše děti.

Připravte si s nimi podle jednoduchého návodu tyto výborné nanuky, které si můžete navíc ještě vyzdobit podle své chuti.

Zmrzlina ze slaného karamelu
Čas přípravy: 1 hod 10 min Obtížnost: Snadný

Zmrzlina ze slaného karamelu

Smetanová zmrzlina ze slaného karamelu je ideální pochoutkou v horkých letních dnech. Určitě vám zachutná kombinace karamelu a soli. Vyzkoušejte si ji vyrobit a uvidíte, že si ji přichystáte i příště.

Zmrzlina ze slaného karamelu
Smetanová zmrzlina z lesního ovoce
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Smetanová zmrzlina z lesního ovoce

Dopřejte si v letních parných dnech skvěle osvěžující domácí smetanovou zmrzlinu z lesního ovoce. Má hladkou a hedvábnou konzistenci, která mile překvapí velké i malé mlsouny. Příprava je velmi jednoduchá a vše navíc zvládnete i bez zmrzlinovače.

Smetanová zmrzlina z lesního ovoce
Pistáciová zmrzlina
Čas přípravy: 25 min Obtížnost: Snadný

Pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina je krásně jemná, chutná a voní po pistáciích a zajisté zaujme na první ochutnání. Věříme, že vás tato pistáciová dobrota v letních dnech příjemně osvěží. Postup přípravy je velmi jednoduchý, vhodný naprosto pro každého.

Pistáciová zmrzlina

Domácí „Míša“ nanuky

Ingredience:

  • 100 g mascarpone
  • 100 g smetany ke šlehání
  • 20 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého, polotučného tvarohu
  • kvalitní hořká čokoláda
  • kakaové máslo
  • formičky na nanuky

Tip: Formičky na nanuky v letní sezóně seženete v obchodech s domácími potřebami, jako je Tescoma (od 209 Kč) a Orion (od 79 Kč), ale i v Pepco (od 35 Kč), Action (od 39,90). Někdy lze na ně dokonce narazit v drogeriích Rossmann nebo dm.

Domácí tvarohové nanuky „Míša“ na bílém talířku Martina Lancingerová

Postup:

  1. Mascarpone se smetanou a cukrem dejte do vyšší nádoby, vyšlehejte dotuha a vmíchejte do směsi tvaroh.
  2. Krémem naplňte cukrářský sáček a vyplňte formičky na domácí nanuky. Zespoda na ně trochu poklepejte, aby se z náplně dostal vzduch, a poté dejte zmrazit.
  3. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a přidejte tolik kakaového másla, aby byla poleva řidší. Pozor, při polévání má tendenci rychle tuhnout. A čím hustější bude, tím silnější vrstvu čokolády na zmrzlině zanechá.
  4. Nanuky rovnou podávejte, anebo skladujte v uzavíratelné mističce v mrazáku.

A ještě tip na závěr – čokoládou polité nanuky můžete ihned posypat například najemno pokrájenými ořechy, griliášem anebo kokosem. A výsledek bude jedinečný!

Zdroje: Kupi, autorský recept Martiny Lancingerové