Zahřejte se a uvařte si jednu z našich delikátních krémových polévek, do kterých se zamilujete na první lžíci. Jsou hutné, syté a dokonale lahodné. Jejich příprava je jednoduchá, inspirujte se některým z našich receptů. Dáte si petrželkový nebo bramborový krém? Dobrou chuť!
Zeleninové krémy si snadno oblíbí i zarytí odpůrci polévek. Jejich příjemná konzistence je ideální na podzimní a zimní období. Mohou dokonce nahradit celý hlavní chod – tak syté totiž jsou. Přinášíme neotřelé recepty, na kterých si pochutná celá rodina.
Kupte se slevou Brambory konzumní pozdní.
Krém z petržele je mírně nasládlý a výtečně jemný. Jeho chuti okamžitě propadnete, vyzkoušejte třeba náš recept. K přípravě potřebujete zeleninový vývar, nakrájenou petržel, špetku nati a bramboru. Vše pomalu vařte do změknutí zeleniny, dokud nepřijde ten pravý čas směs rozmixovat dohladka. Můžete přidat tučnou smetanu na zjemnění. Krém ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s krutony.
Představte si krémovou polévku, která připomíná bramborovou kaši. Milovníci brambor a jejich chuťové pohárky zajásají – bramborový krém je přesně pro ně! Nenáročná příprava jistě zaboduje i u vás v kuchyni. Opět dejte vařit nakrájené brambory do zeleninového vývaru. Můžete přidat špetku majoránky. Krémové konzistence dosáhnete důkladným rozmixováním a přidáním lžíce smetany. Také bramborový krém můžete ozdobit bylinkami dle chuti.
Kupte se slevou Mrkev.
Mrkvový krém je dalším hřejivým adeptem na příjemný podzimní oběd nebo večeři. Připravte si několik očištěných středních mrkví, cibuli, máslo, vývar a šlehačku. V tomto případě začněte osmahnutím cibulky na másle. Poté vsypte nakrájenou mrkev a jemně zamíchejte.
V dalším kroku přidejte horký vývar a šlehačku a nechte vše povařit na mírném ohni do změknutí mrkve. Před mixováním přihoďte ještě trochu strouhaného zázvoru, který polévce dodá šmrnc. Polévku můžete podávat se strouhaným čedarem pro ještě lahodnější chuť.
Kupte se slevou Smetana ke šlehání 33% Moravia.
Také na krému z červené řepy si pochutná celá rodina. Pokud nemáte trpělivost syrovou řepu čistit, můžete ji koupit již předvařenou a budete mít o starost méně – v takovém případě povařte jen krátce. Na řepný krém potřebujete opět vývar, nakrájenou červenou řepu, šlehačku a čerstvý strouhaný křen.
Řepu povařte ve vývaru do změknutí a výslednou polévku rozmixujte se lžící smetany. Zbytek smetany použijte na vytvoření husté šlehačky. Ta poslouží jako ozdoba spolu se strouhaným křenem. Můžete podávat… a vychutnat si příjemnou chuť červeného krému.