Recepty na lahodné podzimní krémové polévky, vyzkoušejte bramborový nebo petrželový krém

Ženské ruce ve žlutém svetru svírají misku s mrkvovou polévkou Elena Eryomenko / Shutterstock.com

Zahřejte se a uvařte si jednu z našich delikátních krémových polévek, do kterých se zamilujete na první lžíci. Jsou hutné, syté a dokonale lahodné. Jejich příprava je jednoduchá, inspirujte se některým z našich receptů. Dáte si petrželkový nebo bramborový krém? Dobrou chuť!

Přečtěte si také

Kampaně řetězce reflektují aktuální problémy. Zaměřují se na domácí vaření i bytovou krizi
Kampaně řetězce reflektují aktuální problémy. Zaměřují se na domácí vaření i bytovou krizi

Zeleninové krémy si snadno oblíbí i zarytí odpůrci polévek. Jejich příjemná konzistence je ideální na podzimní a zimní období. Mohou dokonce nahradit celý hlavní chod – tak syté totiž jsou. Přinášíme neotřelé recepty, na kterých si pochutná celá rodina.

Recept na petrželový krém

Budete potřebovat:

  • zeleninový vývar
  • nakrájenou petržel
  • bramboru
  • petrželovou nať
  • smetanu
  • krutony a bylinky
Ingredience do polévek kupte v akci

Krém z petržele je mírně nasládlý a výtečně jemný. Jeho chuti okamžitě propadnete, vyzkoušejte třeba náš recept. K přípravě potřebujete zeleninový vývar, nakrájenou petržel, špetku nati a bramboru. Vše pomalu vařte do změknutí zeleniny, dokud nepřijde ten pravý čas směs rozmixovat dohladka. Můžete přidat tučnou smetanu na zjemnění. Krém ozdobte čerstvými bylinkami a podávejte s krutony.

Bramborový krém v misce, vařečka Kritchai7752 / Shutterstock.com

Recept na bramborový krém

Budete potřebovat:

  • zeleninový vývar
  • brambory
  • majoránku
  • smetanu
  • bylinky

Představte si krémovou polévku, která připomíná bramborovou kaši. Milovníci brambor a jejich chuťové pohárky zajásají – bramborový krém je přesně pro ně! Nenáročná příprava jistě zaboduje i u vás v kuchyni. Opět dejte vařit nakrájené brambory do zeleninového vývaru. Můžete přidat špetku majoránky. Krémové konzistence dosáhnete důkladným rozmixováním a přidáním lžíce smetany. Také bramborový krém můžete ozdobit bylinkami dle chuti.

Mrkvový krém se smetanou a kousky mrkví, česnek Pixel-Shot / Shutterstock.com

Recept na nadýchaný mrkvový krém

Budete potřebovat:

  • několik mrkví
  • cibuli
  • máslo
  • vývar
  • šlehačku
  • čerstvý zázvor
  • strouhaný čedar
Podzimní suroviny najdete ve slevách

Kupte se slevou Mrkev.

Porovnat slevy

Mrkvový krém je dalším hřejivým adeptem na příjemný podzimní oběd nebo večeři. Připravte si několik očištěných středních mrkví, cibuli, máslo, vývar a šlehačku. V tomto případě začněte osmahnutím cibulky na másle. Poté vsypte nakrájenou mrkev a jemně zamíchejte.

V dalším kroku přidejte horký vývar a šlehačku a nechte vše povařit na mírném ohni do změknutí mrkve. Před mixováním přihoďte ještě trochu strouhaného zázvoru, který polévce dodá šmrnc. Polévku můžete podávat se strouhaným čedarem pro ještě lahodnější chuť.

Řepový krém se smetanou, lžíce, utěrka Darya Andrievskaya / Shutterstock.com

Recept na polévku z červené řepy

Budete potřebovat:

  • červenou řepu
  • vývar
  • smetanu ke šlehání
  • čerstvý křen
Pohlídejte si smetanu v akci

Také na krému z červené řepy si pochutná celá rodina. Pokud nemáte trpělivost syrovou řepu čistit, můžete ji koupit již předvařenou a budete mít o starost méně – v takovém případě povařte jen krátce. Na řepný krém potřebujete opět vývar, nakrájenou červenou řepu, šlehačku a čerstvý strouhaný křen.

Řepu povařte ve vývaru do změknutí a výslednou polévku rozmixujte se lžící smetany. Zbytek smetany použijte na vytvoření husté šlehačky. Ta poslouží jako ozdoba spolu se strouhaným křenem. Můžete podávat… a vychutnat si příjemnou chuť červeného krému.