Zahřejte se a uvařte si jednu z našich výtečných krémových polévek, do kterých se zamilujete na první lžíci. Jsou hutné, syté a dokonale lahodné. Jejich příprava je jednoduchá, inspirujte se některým z našich receptů. Dáte si petrželkový nebo bramborový krém? Dobrou chuť!
Kořenová petržel, červená řepa, mrkev i brambory jsou typickými příklady podzimní sezónní zeleniny, která se sklízí v září a říjnu. V tomto období je tato zelenina nejen levnější, ale také čerstvější, chutnější a má i vyšší nutriční hodnotu než ta, která je skladována nebo dovážena.
Podzimní sezónní zelenina je bohatá na vitamíny, minerály, vlákninu a další prospěšné látky, které podporují naše zdraví a imunitu. Pokud ji navíc koupíte na farmářských trzích nebo od místních pěstitelů, pomůžete i lokální ekonomice a životnímu prostředí, protože snížíte dopravní náklady a emise.
Zeleninové krémy si snadno oblíbí i zarytí odpůrci polévek. Jejich příjemná konzistence je ideální na podzimní a zimní období. Mohou dokonce nahradit celý hlavní chod – tak syté totiž jsou. Přinášíme neotřelé recepty, na kterých si pochutná celá rodina.
Tuto dýňovou polévku si určitě oblíbíte nejen pro její rychlou přípravu, ale i pro dokonalou chuť. Stačí vám dýně Hokkaidó, pár základních surovin, které jsou snad v každé domácnosti, a mixér. Podle našeho videoreceptu zvládne připravit tuto dokonalou podzimní polévku úplně každý.
Krém z petržele je mírně nasládlý a výtečně jemný. Jeho chuti okamžitě propadnete, vyzkoušejte třeba náš recept.
Kritchai7752 / Shutterstock.com
Představte si krémovou polévku, která připomíná bramborovou kaši. Milovníci brambor a jejich chuťové pohárky zajásají – bramborový krém je přesně pro ně!
Pixel-Shot / Shutterstock.com
Polévka z pečeného lilku vás příjemně zahřeje a zároveň i zasytí. Díky předpečení získá zelenina mnohem výraznější chuť, kterou pak skvěle doplní dokřupava opečený toust s pomerančovou gremolatou.
Mrkvový krém je dalším hřejivým adeptem na příjemný podzimní oběd nebo večeři.
Darya Andrievskaya / Shutterstock.com
Také na krému z červené řepy si pochutná celá rodina.
Zdroje: Apetit.cz, Vitalvibe.cz, Fresh.iPrima.cz, autorský text Venduly Jelínkové