Jak vyrobit doma lampion? Stačí krabička od sýru a pečicí papír

Jak vyrobit doma lampion? Stačí krabička od sýru a pečicí papír Kupi

Podzim je definitivně tady a s ním lampionová sezóna. Kdo má děti, ví, že není jednoduché najít kus, který by se nejmenším líbil. Co takhle společnými silami vyrobit vlastní originální lampion? Materiál na výrobu máte většinou všichni doma a budete překvapeni, jak je to snadné.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

Podvodníci cílí na zákazníky obchodů i pošty. Nyní se k tomu přidaly i falešné SMS z úřadů

Co budete potřebovat?

  • kulatou krabičku od taveného sýru
  • oboustrannou pásku nebo lepicí tavnou pistoli
  • pečicí papír
  • čajovou svíčku
  • drátek 
  • provázek 
  • dřevěnou tyčku

Vezmeme si kulatou krabičku od sýru, použijeme obě části. Do víka buďto protáhneme drátek, který poslouží jako ouško pro zavěšení lampionu, nebo stačí tavnou pistolí na víčko krabičky připevnit provázek, který spojíme s tyčkou lampionu. Na spodní stranu krabičky přilepíme tavicí pistolí kalíšek s čajovou svíčkou.

Materiál na výrobu lampionu máte většinou všichni doma a budete překvapeni, jak je to snadné. Kupi

Pečicí papír si odstřihneme podle obvodu krabičky od sýru, abychom ho obtočili i s rezervou 1 centimetr kolem. Výsledkem je šířka papíru, který bude tvořit plášť lampionu. Výšku papíru zvolíme podle požadované výšky lampionu. 

Než začneme lampion sestavovat, přichází na řadu naše fantazie. Papír můžeme ozdobit několika způsoby, použít se dají oblíbené samolepky superhrdinů, obrázky z časopisů a nebo listí a květy ze zahrady. Šikovné děti si rády svou lucerničkou pomalují samy. 

Nakonec boční stěny krabiček polepíme tavnou pistolí (nebo oboustrannou páskou) a přilepíme k nim, postupným navíjením, připravený papír. 

Nakonec připevníme provázek k dřevěné tyčce a můžeme vyrazit ven do průvodu. Lampion je vyrobený z papíru, proto při manipulaci s ohněm musíme být opatrní a menším dětem čajovou svíčku případně vyměnit za LED svíčku, která je na baterie a téměř k nerozeznání od skutečné. 

Originální lucernička může zdobit ještě dlouho vaši terasu nebo byt Kupi

A po lampionovém průvodu pak může originální lucernička zdobit ještě dlouho vaši terasu nebo byt.