Recept na domácí zmrzlinu, kterou zvládne každý do 10 minut a bez zmrzlinovače

Domácí zmrzlina na talíři Kupi

Domácí zmrzlina bez zmrzlinovače? Ale jasně! Podle tohoto návodu to zvládne úplně každý. Zmrzku nemusíte v mrazáku promíchávat a hotovou ji máte během 10 minut. Tato zmrzlina je navíc tak dobrá, že se budou všichni až za ušima olizovat!

Přečtěte si také

BILLA zavádí ve svých prodejnách novinku: Tříkilové tašky plné ovoce a zeleniny za 49 korun

Suroviny

Zahuštěné mléko a smetana

Základními surovinami jsou smetana a sladké zahuštěné mléko. Čím tučnější smetana bude, tím smetanovější zmrzlina vznikne, ale úplně bohatě stačí 30%.

Čokoládové kousky

Další vyladění už je na vás. Do zmrzlinové směsi si tudíž můžete přidat čokoládové pecičky, nebo třeba nalámanou čokoládovou oplatku, tyčinku či nasekané mandle nebo jiný druh ořechů.

Vanilka

A aby zmrzlina hezky voněla, vmíchejte do ní buď vanilková zrnka z vanilkového lusku, nebo praktičtější vanilkový extrakt, který je velmi silný a vydrží opravdu dlouho.

Jen dvě základní suroviny – a klidně milion dalších. Kupi

Karamelové mléko

Pokud milujete karamel, nemusíte si ničit hrnec připáleným cukrem. Jde to i elegantněji. V obchodě se dá totiž koupit kondenzované karamelové mléko.

Jak vyrobit domácí smetanovou zmrzlinu?

  1. Vyšlehejte smetanu v robotu a vytvořte šlehačku. I kondenzované mléko můžete trošku provzdušnit šlehačem v jiné nádobě.
  2. Poté obojí spojte v jednu hmotu a jemně stěrkou pomíchejte. Schválně ochutnejte – nechutná už teď božsky?
  3. Právě teď přichází prostor pro vaši fantazii. Děti budou určitě potěšeny zmrzlinou s lentilkami nebo kousky oblíbené čokolády. Nasekané mandle jsou také skvělou volbou.
  4. Nyní si připravte misku, do které si zmrzlinu nalijete.
  5. A nakonec dejte na pár hodin odpočívat do mrazáku.

Tip na závěr

Velmi praktické je při výrobě zmrzliny využití potravinářské fólie, kterou misku vystelete. Samozřejmě, že můžete nalít zmrzlinu rovnu do misky. Pokud však není dóza úplně nová, může být načichlá jídlem. Případným česnekovým aroma byste tak skvělou zmrzlinu zbytečně zkazili.

Zdroj: Autorský recept a foto Jana Albrechtová