Legendární americký street food: Buffalo wings musíte ochutnat!

Několik Buffalo wings, které jsou naservírované na talíři Brent Hofacker / Shutterstock.com

Buffalo wings jsou legendárním americkým jídlem, které najdete v barech po celých Spojených státech. Stačí obalit kuřecí křidélka v omáčce a usmažit je. Geniálně jednoduché jídlo je americkým nestárnoucím hitem. Chutná úžasně a je i rychlé. Pojďte si ho s námi připravit!

Přečtěte si také

Které přírodní spalovače tuků skutečně fungují a jsou nejúčinnější?

Komu vděčíme za Buffalo wings?

Buffalo wings jsou americkou specialitou, která se často podává v barech a při nejrůznějších sportovních akcích. Údajně jich Američané za rok sní okolo 20 miliard!

Oblíbená kuřecí křidélka vznikla 60. letech 20. století v americkém Buffalu. O prvenství soupeří 2 bary. Podle jedné verze vznikla Buffalo wings v Anchor baru, který patřil Terese Bellissimové. Do baru nečekaně zavítal její syn s partou kamarádů. Teresa jim rychle usmažila kuřecí křidélka, která předtím obalila ve směsi kajenského pepře, mleté papriky a másla.

Tortilla s kuřecím masem
Čas přípravy: 30 min Obtížnost: Snadný

Tortilla s kuřecím masem

Plněná tortilla je skvělá k obědu i k večeři, případně jako chutná a sytá svačina na cesty. Její příprava je velmi jednoduchá, výsledek vás zasytí a lehce ji zabalíte s sebou. Navíc do ní můžete přidat cokoliv, co máte rádi.

Tortilla s kuřecím masem
Kuřecí stripsy
Čas přípravy: 1 hod Obtížnost: Snadný

Kuřecí stripsy

Kuřecí stripsy, někdy také nugetky nebo řízečky, jsou šťavnaté a milují je snad všichni. Tyto křupavé řízečky z menších kousků kuřecího masa skvěle chutnají a servírovat je můžete v tortille, s opečenými bramborami nebo jen tak s chutným dipem.

Kuřecí stripsy

Ovšem kromě Anchor baru se podobná křidélka prodávala i buffalském baru Wings N' Things. Ten patřil Johnu Youngovi, který křidélka obaloval mumbo omáčce, což je upravená verze barbecue omáčky. Na rozdíl od Anchor baru byla tato křidélka smažená vcelku.

Kuřecí křídla, obalená v kečupu Kittibowornphatnon / Shutterstock.com

Recept na Buffalo wings

Ingredience na 4 porce:

  • 12 kuřecích křídel
  • 35 g kečupu
  • 15 g mleté papriky
  • 15 g celozrnné mouky
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Do talíře dejte kečup. V druhé míse smíchejte mouku s mletou paprikou
  2. Odstraňte z křidélek horní část, na které není žádné maso, a rozřízněte je napůl.
  3. Křidélka obalte v kečupu a poté v mouce.
  4. Obalená křidélka naskládejte na plech, vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Během pečení křidélka několikrát obraťte. Křidélka můžete také usmažit na rozpáleném oleji.
  5. Hotová křidélka osolte a opepřete podle chuti.

Zdroje: kuchařka Pouliční jídlo (Cinzia Trenchiová), History