Valentýn se blíží! Jak svátek zamilovaných ovlivňuje letákové akce supermarketů?

Muž obdarovává ženu dárkovou krabicí ve tvaru srdce ORION PRODUCTION / Shutterstock.com

Valentýn, svátek všech zamilovaných, se nezadržitelně blíží, a s ním i starost o to, jak potěšit svou drahou polovičku. Díky analýze akčních letáků na portálu Kupi.cz jsme pro vás připravili tipy, jak na Valentýna ušetřit, aniž byste museli šetřit na romantice.

Přečtěte si také

V českých lékárnách náhle došel lék Algifen Neo, který užívá měsíčně 60 tisíc pacientů

Bonboniéry a zmrzlina – sladká cesta k srdci

Pokud vaše polovička miluje sladkosti, máte vyhráno. Letos se totiž na Valentýna vyplatí obdarovat ji právě bonboniérou nebo zmrzlinou. Některé bonboniéry, jako jsou ty od značek Lindt a Merci, zaznamenaly pokles cen až o 9 %, respektive o 2 %. Zmrzlina a mascarpone, které můžete použít k přípravě domácích dezertů a cheesecaků, jsou o 5 % levnější než loni. To znamená, že za sladké potěšení letos utratíte méně.

Kytice – nesmrtelný symbol lásky

Řezané květiny, především růže, jsou tradičním symbolem Valentýna. V únoru proto prodejci zvyšují počet akcí na řezané kytice, růže a tulipány. Například v Albertu se cena za řezané růže oproti minulému roku nezměnila a v akci je i letos můžete pořídit za 50 Kč. To znamená, že i klasický dar ve formě květin může být cenově dostupný.

Regál s valentýnskými medvídky Kupi.cz

Jahody a sekt – luxus, který stojí za to

Ačkoliv cena jahod výrazně vzrostla (o 32 %), stále existují možnosti, jak na nich ušetřit. Většina velkých prodejců je má před Valentýnem v akci za cenu okolo 30 Kč za 250 g. To je sice více než loni, ale stále výhodnější než jejich běžná cena, pohybující se v zimním období klidně i okolo 70 Kč.

Sekt, neodmyslitelný prvek romantických večerů, je oproti loňsku dražší pouze o 3 %, což znamená, že přípitek lásky nemusí vyjít na majlant.

Red velvet crinkles
Čas přípravy: 2 hod 15 min Obtížnost: Snadný

Red velvet crinkles

Udělejte si pěkně sladkého Valentýna! Červená barva k tomuto svátku neodmyslitelně patří, proč tedy nezkusit popraskané sušenky red velvet crinkles? Jejich příprava je snadná, s kuchyňským robotem vám navíc půjde práce ještě lépe od ruky. U red velvet crinkles platí jedno důležité pravidlo – čím více cukru, tím lépe. Sušenky jsou pak neodolatelné i na pohled.

Red velvet crinkles

Jak na Valentýna ušetřit?

  • Sledujte akce: Využívejte akční nabídky na bonboniéry, zmrzlinu, květiny a jahody. Právě v těchto kategoriích lze najít zajímavé slevy.
  • Plánujte dopředu: S předstihem sledujte ceny svých oblíbených produktů a využijte moment, kdy jsou v akci. V mobilní aplikaci Kupi.cz si můžete dát výrobek do oblíbených a přijde vám automatická notifikace do e-mailu, když se objeví v akci.
  • Buďte kreativní: Domácí dezerty nebo osobně vybraná kytice mohou mít pro vaši polovičku větší hodnotu než drahé dárky.

I s menším rozpočtem můžete zařídit nezapomenutelný Valentýn plný lásky a radosti. Stačí být chytrý a využít nabídky, které pro vás obchody připravily, což s nákupním rádcem Kupi.cz není žádný problém.

Zdroj: data Kupi.cz