Kaufland pokračuje ve snižování cen. Po potravinách nyní trvale zlevní stovky položek kosmetiky

Nákupní vozíky před supermarketem Kaufland Karolis Kavolelis / Shutterstock.com

Kaufland oznámil výrazné trvalé snížení cen u více než 400 kosmetických výrobků. Po úvodním novoročním zlevnění potravinových položek, kde došlo k poklesu cen až o 30 % v reakci na snížení DPH, nyní obchodní řetězec rozšiřuje svoji cenovou ofenzivu i na kosmetické produkty.

Přečtěte si také

Co dělat, když vás neustále honí mlsná? Pravděpodobně jste ve stresu a nebo vám něco chybí v jídelníčku

V sortimentu, který se dočkal cenové revize, nalezneme široké spektrum produktů – od barev na vlasy, přes šampony, pleťové krémy, produkty pro holení pro muže i ženy, až po sprchové gely, zubní pasty a kartáčky, včetně sortimentu pro děti. Od 24. ledna tak zákazníci v Kauflandu objeví snížené cenovky na stovky položek, a to i navzdory tomu, že tyto produkty nebyly zahrnuty v lednovém snížení sazby DPH na potraviny z 15 na 12 %.

„Novoroční pokles cen se týkal převážně potravin. Drogerie a kosmetika ale zaujímají v nákupních seznamech našich zákazníků rovněž důležité místo – kromě péče o sebe sama tyto produkty lidé často nakupují i pro svoje blízké včetně těch nejmenších. Proto jsme se rozhodli trvale snížit ceny více než 400 položek kosmetiky, ačkoli se jim přesun do nižší sazby DPH od ledna vyhnul,“ říká mluvčí řetězce Kaufland Renata Maierl s tím, že sleva u některých kosmetických produktů dosáhne až 38 %.

Vizuál řetězce Kaufland Oholené ceny Kaufland

Nové poutače upozorní na slevy kosmetiky

Na rozdíl od obvyklých časově omezených akcí se jedná o stálé snížení cen, což bude zřetelně označeno v obchodech neonovými štítky s nápisem „levnější“. Kampaň bude dále podpořena vizuálními prvky v tyrkysových odstínech a kreativními slogany jako „oholené ceny“ nebo „vyčištěné ceny“, které zákazníkům napomohou v orientaci při výběru zlevněných produktů.

Tesco ceny dětské výživy nezvýšilo

Kaufland se připojil k ostatním obchodním řetězcům, které se přizpůsobují změnám sazeb DPH nad rámec základních zákonných požadavků. Například společnost Tesco úplně zapracovala sníženou sazbu DPH do cen více než 8 500 potravinářských produktů, což je praxe běžná i u jiných obchodníků. Nicméně Tesco se odlišuje tím, že na rozdíl od ostatních nezvyšuje ceny dětské výživy v reakci na zvýšenou sazbu DPH. Tímto krokem Tesco pokračuje v dlouhodobé strategii podpory zákazníků ve snaze o maximalizaci jejich úspor.

‚‚Sníženou sazbu DPH jsme plně reflektovali ve snížení cen více než 8 500 produktů. Navíc jsme se rozhodli nezvyšovat ceny dětské výživy, ačkoliv sazba DPH na tyto produkty vzrostla. Jsme odhodláni držet naše závazky poskytovat kvalitní a cenově přístupné potraviny. Naším stálým cílem je nabízet zákazníkům možnosti, jak ušetřit, kdekoliv to jen je možné,“ prohlásil Pavol Halász, produktový ředitel společnosti Tesco pro Českou republiku.

Vizuál s dlouhodobými slevami dm drogerie dm drogerie

Politika dlouhodobě nízkých cen v dm

Levnější kosmetika se dá pořídit také v síti drogerie dm, která dlouhodobě uplatňuje cenovou politiku s trvale nízkými cenami. Tento přístup zaručuje zákazníkům, že každé snížení cen u nich trvá nejméně čtyři měsíce, čímž se drogerie odlišuje od konkurence, jež často láká spotřebitele krátkodobými slevovými akcemi. „Tato strategie je pro nás dalším způsobem, jak prohloubit důvěru našich zákazníků. Vědí, že u nás mohou pořídit svůj nákup vždy výhodně a nemusejí běhat za krátkodobými akčními nabídkami a neustále porovnávat ceny,“ vysvětluje Jiří Peroutka z dm. S využitím aplikace Moje dm mohou zákazníci získávat kupony, jež zvyšují hodnotu bodů věrnostního programu dm active beauty, což při nákupu přináší další úspory.