Vyzkoušejte domácí sýrové chipsy nebo tyčinky, které jsou těžce návykové

Sýrové tyčinky s parmazánem from my point of view / Shutterstock.com

Snack na večer už nemusíte kupovat – jakmile totiž vyzkoušíte některý z našich receptů, zamilujete se na první… křupnutí! Připravte si doma lahodné sýrové tyčinky nebo upečte překvapivě snadné goudové chipsy. Je čas dát si něco na zub!

Přečtěte si také

Existují stovky, ne-li miliony barev, které nejsme schopni vidět. Vědci proto vyvinuli nové brýle

Domácí sýrové tyčinky – recept

Představte si vaše oblíbené sýrové tyčky. Máte na ně zálusk? Upečte si vlastní z parmazánu. Provoníte kuchyň a vaši hosté vám nebudou věřit, že jsou skutečně domácí. Rozhodně budou chtít recept – a my vám jej dáme.

Potřebujete (1 dávka):

Levnější máslo se vždy hodí

Kupte se slevou Máslo.

Porovnat slevy

Postup:

  1. Abyste vytvořili křehké, křupavé tyčinky, musíte připravit pořádné těsto. Smíchejte mouku s máslem, parmazánem, žloutkem a lžičkou soli.
  2. Z této kombinace vypracujte tuhou hmotu a nechte ji odpočinout alespoň na dvě hodiny v lednici.
  3. Následně je čas těsto rozválet, nakrájet a jednotlivé tyčinky potřít vejcem. Nakonec je posypte solí a kmínem a šup s nimi do trouby.
  4. Tyčinky pečte na 210 stupňů 8 až 10 minut. A to je vše!

Tip: Pokud chcete mít každou tyčinku stejnou, není nic jednoduššího než si koupit speciální silikonové formy na tyčinky, které nabízí například Tescoma nebo Orion.

Kupte sýr za skvělou cenu

Sýrové chipsy – recept

Překvapivě snadné, překvapivě chutné. Milovníci goudy si stěžovat nebudou…

Jak na domácí sýrové chipsy?

  1. Plátkovou goudu jednoduše nakrájejte na trojúhelníky.
  2. Takto připravené chipsy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Chipsy pečte v troubě rozpálené na 180 stupňů, dokud nezezlátnou.
  3. Podávejte je s oblíbeným dipem, výborně se hodí ke guacamole.

Tip: Aby se vám pečicí papír neroloval, stačí jej jednoduše pomačkat!

Domácí sýrové chipsy a rajčatový dip Sergii Koval / Shutterstock.com

Rajčatový dip – recept

K chipsům, které jste si připravili z voňavé goudy, můžete vykouzlit třeba náš dip ze sušených rajčátek. Stačí mít po ruce mixér a během pár minut si můžete pochutnávat na delikátní kombinaci.

Suroviny:

Sýrový chlebíček
Čas přípravy: 10 min Obtížnost: Snadný

Sýrový chlebíček

Obložený sýrový chlebíček patří k typicky českým specialitám. První chlebíček z veky, s hutným lahůdkovým salátem a bez horního plátku pečiva připravil pražský lahůdkář Jan Paukert na počátku 30. let 20. století jako větší variantu klasických jednohubek. Připravte si sýrový chlebíček podle našeho receptu, zaručeně si na něm pochutnáte vy i vaše případná návštěva.

Sýrový chlebíček

Postup:

  1. Sušená rajčata rozmixujte s oříšky, troškou olivového oleje, ve kterém byla naložena, solí a pepřem.
  2. Podle požadované konzistence přidejte ještě bílý jogurt a zakysanou smetanu nebo použijte cottage.
  3. Můžete přidat čerstvou bazalku, která dipu na závěr dodá perfektní vůni a barvu. Hotovo. Tak co říkáte? Byla to láska na první křup?

Tip: S kvalitním tyčovým mixérem bude příprava dipů, omáček a polévek hračka! Do 22. ledna na vás čeká v akci tyčový mixér President Tescoma jen za 1 839 Kč, a to včetně bohatého příslušenství. Hledáte něco levnějšího? V Lidlu koupíte tyčový mixér SilverCrest s nerezovými čepelemi už za 299,90 Kč.

Zdroj: stream.cz, Cuketka