Konec balených vod Bonaqua. Z českého trhu mizí další oblíbená značka

Regál v supermarketu s balenou vodou ArtCookStudio / Shutterstock.com

Oblíbená balená voda značky Bonaqua zmizí z pultů českých supermarketů. Podle výrobce ji na tuzemském trhu nahradí vodou jiné značky. Aktuálně obchodníci doprodávají zásoby ochucených variant, přičemž na Slovensku tuto vodu už nelze koupit vůbec.

Přečtěte si také

Vynikající rychlé těstoviny s pečenou fetou a cherry rajčaty uvaříte za 5 minut!

Vodu Bonaqua už brzy nekoupíme

Podle mluvčího firmy Coca-Cola HBC Václava Koukolíčka se v obchodech aktuálně doprodává ochucená varianta Bonaqua. Pro TN.cz mluvčí nastínil důvod proč oblíbená voda končí.

„Tato voda, která byla stáčena v Rakousku v závodě v Edelstalu, je postupně v Česku nahrazována velmi kvalitní vodou Natura, která pochází z centra Adršpašsko-teplických skal z Teplic nad Metují. Tato změna má taktéž pozitivní vliv na snížení mezinárodní kamionové přepravy,“ doplnil Koukolíček. Konkrétní důvod změny ale neuvedl.

Z dat nákupního rádce Kupi.cz, který více jak deset let monitoruje akční ceny vyplývá, že naposledy byla v letácích řetězců Bonaqua přírodní v prosinci 2020 a ochucená Bonaqua se v promočních akcích objevila naposledy v březnu 2021. Od té doby ji do svých akčních letáků nedal žádný z velkých řetězců u nás.

Na Slovensku Bonaqua není již dlouho

Už několik měsíců Bonaqua není v nabídce obchodů ani na Slovensku. Jak uvedla slovenská televize Markíza ve svém průzkumu mezi zákazníky nejmenovaného řetězce, byla tato značka vody přitom velmi oblíbená. „Tento druh vody jsem si kupoval pravidelně. Vyhovovalo mi nejen její složení, ale také chuť. Zarazilo mě, když najednou zmizela z obchodu u mého domu a později i z dalších obchodů v okolí,“ posteskl si pro televizi Markíza pan Ivan.

Stejně jako v Česku, ani slovenská PR managerka Coca-Coly neuvedla konkrétní důvody, proč výrobce končí s touto značkou. „V roce 2022 jsme uvedli na slovenském trhu naši novou značku pramenité vody Natura. Tato nová značka začátkem letošního roku postupně zcela nahradila v našem portfoliu známou značku Bonaqua včetně všech jejích příchutí a typů balení,“ řekla pro TN.cz Kamila Márföldy.

Zdroj: TN.cz