7 tipů, jak ušetřit peníze při nákupu potravin a dalších produktů

Muž drží české bankovky v ruce Krakenimages.com / Shutterstock.com

Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak ušetřit peníze při nákupu potravin a dalších produktů, je být chytrý při nakupování. Pokud se chcete naučit, jak snížit náklady na nákupy a ušetřit své peníze, nabízíme sedm užitečných tipů.

Přečtěte si také

Počet podvodů u samoobslužných pokladen narůstá. Zloději si našli způsob, jak je obelstít

Sledujte slevy

Nikdy není špatný nápad sledovat slevy. Pokud si chcete ušetřit peníze, můžete pravidelně sledovat akce a slevy v různých obchodech. Mnoho obchodů nabízí výrazné slevy na různé produkty, jako jsou potraviny, kosmetika a další. Tyto slevy mohou být velmi lákavé a mohou vám pomoci ušetřit hodně peněz. Sledujte akční letáky a vyhledávejte výhodné nabídky. Mnoho obchodů nabízí také programy věrnostních bodů, které vám umožní získat další slevy a výhody.

  • Můžete mít přehled o všech akcích v obchodech jako na dlani – stačí si stáhnout mobilní aplikaci Kupi.cz. Tato šikovná aplikace vám umožní vytvořit si nákupní seznam (který pak můžete sdílet dál) a porovná ceny vámi vybraného zboží v okolních supermarketech.
Prací prášek se vždycky vyplatí koupit v akci

Sestavte seznam

Prvním krokem k úspěšnému nakupování je sestavit seznam všech potřebných produktů. Tím si zajistíte, že nezapomenete na nic důležitého a nebudete muset dělat další nákupy během týdne, což vám ušetří čas i peníze. Sestavte si seznam produktů podle jednotlivých kategorií, jako jsou například potraviny, hygienické potřeby a další.

Plánujte nákupy předem

Dalším způsobem, jak ušetřit peníze na nákupech, je plánovat je předem. Pokud víte, co budete potřebovat, můžete nakupovat cíleněji a eliminovat zbytečné nákupy. Sestavte si seznam všech potřebných produktů před nákupem a držte se ho. Tímto způsobem se vyhnete nákupu nechtěných a zbytečných produktů.

Člověk si zaškrtává v letáku Ioannis7 / Shutterstock.com

Srovnávejte ceny

Srovnávejte ceny produktů v různých obchodech. Mnoho obchodů nabízí stejné produkty za různé ceny. Pokud máte možnost, nakupujte v obchodech, které nabízejí nejnižší ceny.

Nakupujte na velkoobchodě

Velkoobchody jsou skvělým zdrojem levných produktů. Pokud máte v plánu nakupovat větší množství potravin nebo dalších produktů, je lepší nakupovat na velkoobchodě. Tyto obchody nabízejí větší slevy na velké nákupy, což vám může ušetřit spoustu peněz na dlouhodobější období.

Kupujte sezónní produkty

Sezónní produkty jsou často mnohem levnější než produkty, které nejsou aktuálně v sezóně. Pokud chcete ušetřit peníze, zkuste nakupovat sezónní produkty, jako jsou ovoce, zelenina a další potraviny. Tyto produkty jsou nejen levnější, ale také čerstvější a zdravější.

Nakupujte online

Nakupování online může být velmi výhodné, zejména pokud máte malé děti nebo máte málo času na nákupy v kamenných obchodech. Mnoho obchodů nabízí také online slevy, což může být pro vás velmi výhodné.