Bez kabelů, a přece svítí. Podlehněte kouzlu úsporných LED svíček

Tři LED svíčky ve vánočním dekoru paolo airenti / Shutterstock.com

Zamotané kabely od vánočního osvětlení umí pěkně potrápit. Naštěstí existují i možnosti, jak se zbavit otravných kabelů jednou provždy, a ještě vykouzlit na vánočním stromečku atmosféru jako z dob našich prababiček, kdy se na stromek upevňovaly svíčky. Dnešní moderní doba plná LED světýlek tomuto trendu jen nahrává.

Přečtěte si také

Báječná žebírka, která se rozplývají na jazyku: Udělejte si legendární Memphis žebírka podle známého šéfkuchaře

Na jakém principu LED svíčky fungují?

Koupit se totiž dají bezdrátové vánoční svíčky, které rozsvítíte jediným zmáčknutím na dálkovém ovladači. Už se vidíte, jak vaše malé děti dostanete, až za zády zmáčknete tlačítko? Ježíšek přišel! Už rozsvítil stromeček! Jejich oči budou zářit úžasem a ani je nenapadne, že za tím vším stojíte vy. Tedy přesněji řečeno – dálkový ovladač a několik baterek.

Nejsou v tom žádné čáry. Do každé jednotlivé svíčky zkrátka strčíte jednu baterii, které bývají obvykle součástí balení. Stejně tak baterii vložíte do dálkového ovládání. Svíčky můžete použít i venku, nic se jim nestane. Přečtěte si ale raději příbalový leták, některé velké mrazy nemusí zvládnout.

Stihněte si do Vánoc pořídit řetěz v akci

Kde se dají bezdrátové svíčky na stromeček koupit?

Bezdrátová vánoční světýlka na stromeček jsou k dostání v mnoha obchodech, například v prodejnách Lidl, JYSK či v e-shopu Tchibo. Tyto svíčky však nejsou všude stejné. Liší se vzhledem, množstvím v balení, a především pak cenou. Které tedy koupit?

Tchibo.cz

LED svíčky na strom z Tchibo

30 ks vánočních LED svíček v krémově bílé barvě koupíte v e-shopu Tchibo. Výhodou je, že mají opravdu pevné svorky na uchycení na strom. Časovač zajistí, že se svíčky mohou po 6 hodinách vypnout a opětovně se pak zase v daný čas rozsvítí. Tyto svíčky jsou vhodné jak do interiéru, tak i na exteriérové použití (Tchibo, 1 699 Kč).

V Tchibo můžete za necelou pětistovku pořídit dokonce i svíčku s adventním kalendářem. Jedná se o svíci z pravého vosku, ale místo knotu je v ní LED dioda, která naprosto dokonale imituje plamínek. Čísla 1–24 lze postupně během adventního období rozsvěcet pomocí ovladače.

Tip: Větší LED svíce na stůl nebo do adventního věnce mají v prodejnách JYSK (3 ks v balení, za 275 Kč). Výhodou je ovladač s časovačem. A pokud vám stačí jen dvě svíčky, pak v Lidlu aktuálně pořídíte LIVARNO home LED svíčky z přírodního vosku za 199 Kč.

LED vánoční strom Retlux / Canva

Dokonalý vánoční stromeček bez práce

Jedličku můžete nechat letos klidně v lese. Pokud dáváte přednost menšímu stromečku, pořiďte si novinku LED vánoční stromek z nabídky značky Retlux. Nejen, že vám vydrží mnoho let, ale má v sobě zabudované i podsvícení, takže se nebudete muset trápit s rozmotáváním vánočních řetězů. Napájen je na 3 tužkové baterie (Retlux, 699 Kč).

Svíčky hořící uvnitř ledových luceren pod zahradním smrkem Jarkko Jokelainen / Shutterstock.com

Z LED svíček můžete kouzlit i venku

Kouzelně romantickou atmosféru vykouzlí LED svíčky ve sněhem pokryté krajině. Stačí, když si pořídíte pár klasických čajových LED svíček, pak už jen ze sněhu a ledu vytvořit něco kreativního, umístit svíčky a máte originální zimní výzdobu.