Originální dárek nemusí stát tisíce. Tipy na dárky do 500 Kč

Mladá žena zakrývá starší ženě oči a do rukou jí dává zabalenou krabičku fizkes / Shutterstock.com

Ať už se chystáte na narozeninovou oslavu, nakupujete vánoční dárky, nebo chcete obdarovat maminku na Den matek, vybrat ten pravý dárek může být někdy pěkný oříšek, zvláště tehdy, chcete-li se vejít do omezeného rozpočtu. Poradíme vám, jak vybrat originální dárek, který potěší a neutratíte za něj více než 500 Kč.

Přečtěte si také

Jak se správně rozmrazuje maso? Sepsali jsme chyby, které dělá většina z nás a riskuje tak zdraví

Vše je otázkou dobrého nápadu

Dobrý dárek často není záležitostí rozpočtu, ale dobrého nápadu. Vašim blízkým udělá radost cokoli, co vyberete s láskou a na míru obdarovanému.

Už to, že o dárku přemýšlíte a věnujete tomu čas, je zárukou, že dosáhnete většího úspěchu než ti, kteří vyberou nákladný, neosobní dar. Originální dárky plné osobitosti můžete darovat i vy, stačí se inspirovat naším výběrem.

Darujte vzpomínky

Jedním z nejkrásnějších dárků mohou být fotografické vzpomínky. Společné zážitky vám už nikdo nevezme a díky originálnímu fotodárku si je navíc obdarovaný bude moci neustále připomínat. Vytvořit můžete koláž, fotoknihu nebo vytisknout zvětšeninu vaší společné fotky. Fotkami se dají potisknout i další produkty, například hrnek, tričko nebo kryt na mobil. Se všemi těmito dárky se vejdete do několika stovek a zaručeně budou mít úspěch.

Los Sazka v dárkovém balení Sazka

Stírací los Vánoční přání

S losem Vánoční přání potěšíte své blízké hned dvakrát. Na jednu stranu přání jim napíšete osobní vzkaz, na druhé straně si budou moci setřít svoji výhru. A ty nejvyšší? 3 x 1 milion korun. SMS jsou fajn, ale naše Vánoční přání jsou více osobní, a navíc umí překvapit výhrou. Už víte, komu je pošlete? Více informací o losu Vánoční přání a všech ostatních vánočních losech od Sazky najdete na https://www.sazka.cz/vanocnilosy.

  • Hlavní výhra: 3x 1 000 000 Kč
  • Cena: 100 Kč

Darujte něco užitečného!

Konopnou mast s kostivalem by měl mít doma každý. Používá se na drobné oděrky, odřeniny, jizvy, popáleniny nebo na bolavé klouby, svaly a také na horší kožní defekty, jako jsou třeba bércové vředy a různé ekzémy. Nakoupíte u Konopného Táty na www.konopnytata.cz za 290 Kč.

Dárek do pětistovky Konopný táta Konopný táta

Praktický dárek s duší

Kdo říkal, že praktický dárek není skvělý dárek? Diář patří přesně mezi takové pozornosti, které udělají radost, a navíc zaručeně neskončí v koutě. Ačkoli většina z nás má zápisník, kalendář a pravděpodobně i to do list ve svém chytrém telefonu, papír je papír a má své kouzlo. Uvidíte, že radost z motivačního diáře, bloku nebo barevného zápisníku s věnováním bude ohromná.

Kreativní diář na příští rok

Můj diář Tchibo je stejně jako v uplynulých letech i tento rok šitý přímo zákazníkům na míru, a navíc je obohacen o různá vylepšení. Hlavní novinkou jsou slevové kupony na spotřební zboží, které lze uplatnit ve vybraných týdnech během celého roku (Tchibo, cena od 449 Kč).

Můj diář Tchibo 2023, propiska, káva, brýle Tchibo

Praktický a voňavý dárek, který zaručeně potěší

Šťavnatá, svěží, voňavá – taková bude pokožka a pleť toho, komu věnujete tento dárkový box svěží péče s vůní ovoce. Sprchový gel pokožku vyživí a zanechá hebkou, antiperspirant se postará o ochranu před potem a textilní maska s koenzymem Q10 dodá pleti energii a redukuje vrásky. Cena od 379,90 Kč.

Dárkový balíček Nivea Nivea

Zdravé mlsání plné energie

Oslavenec je skutečný gurmán, který stále něco žvýká a chroupe? Co takhle připravit mu jako dárek zdravé mlsání, které mu pár dnů určitě vydrží. Vsadit můžete na nejrůznější degustační balíčky, ať už půjde o kvalitní džemy, oříšková másla, nebo čokolády.

Naprosto fantastický výběr vánočních dobrot má e-shop Grizly.cz, a pokud se vám žádný takový set nezamlouvá, můžete si na jejich stránkách vybrat to, co má obdarovaný nejraději, a připravit vlastní. Stačí pak jen do nějakého hezkého košíku vložit vše, co má oslavenec rád, přidejte osobní přání a skvělý dárek je na světě.

Pokud obdarovaný nebo obdarovaná patří mezi milovníky kávy, máte vyhráno. Buď můžete vsadit na výběrovou kávu z některé lokální pražírny, nebo kávomilovi vytvořit balíček přímo na míru.

Pod stromečkem potěší i desková hra

Darujte zábavu a podněty k diskusi

K dárkům, které nikdy neomrzí, patří bezesporu i společenské hry. Na trhu jich najdete ohromnou spoustu, a proto je velmi snadné vybrat oslavenci tu pravou a vejít se při tom do pěti set korun. Společenská hra může být také skvělým svatebním darem. Novomanželům udělají radost i tzv. párové karty, které pomohou nadhodit nová témata, zahájit zajímavé konverzace a dozvědět se něco nového jeden o druhém.