Jaký alkohol koupit k Vánocům ženě, muži nebo prarodičům?

Muž a žena si připíjejí ve vánočních čepicích PinkCoffee Studio / Shutterstock.com

Dospělý svět už není tolik o hravosti, proto když potřebujeme sehnat dárek, zpravidla zamíříme do květinářství, knihkupectví nebo do prodejny s alkoholem. Zatímco výběr květiny a knihy ještě dokážeme odhadnout, u alkoholu často zůstáváme bezradně stát mezi krásnými etiketami. Zkusme se podívat na to, co chutná ženám, co mužům a co potěší ty dříve narozené.

Přečtěte si také

Na benzinku jako do supermarketu: BILLA otevírá další obchody VIVA

Ženy milují sladké pití

Ženy zpravidla upřednostňují hladší a jemnější chuť, což ale nutně neznamená méně alkoholu. Naprosto dokonalým dárkem bude sada na Aperol Spritz. Nezapomeňte zkontrolovat ceny na Kupi, kde najdete aktuální slevové nabídky a před Vánoci jsou akční letáky plné dárkových sad nejen s kosmetikou, ale právě i s alkoholem.

A co takhle dárkovou kazetu s mini kávovarem? Akční slevu na Rum Republica Espresso Božkov v dárkovém balení nyní najdete v akčních letácích Albert anebo BILLA. Nebo raději něco o kapku ostřejšího? Akční slevu na Gin Pink Premium Gordon's v dárkovém balení nyní najdete v akčních letácích na Kupi také.

Likér Baileys v dárkovém balení se skleničkami najdete v akci na Kupi také.

Sladká klasika ve vánočním balení

Šampaňské, nebo sekt?

Ženy a bublinky k sobě patří, radost své drahé uděláte láhví pravého francouzského šampaňského nebo kvalitním proseccem. Dárkové sady šampaňského nabízí Moët & Chandon, kde v kartonovém boxu kromě láhve bublinek najdete také dvě krásně zabalené sklenice s logem firmy. Z fotek na sociálních sítích jistě znáte blogery velmi oblíbené plastové bílé sklenice Moët & Chandon – i ty se dají koupit na internetu společně s dvěma láhvemi unikátního šampaňského této značky. O něco levněji vyjde Prosecco Cielo v dárkové balení, které je právě v akci.

Dvě sklenice se sektem na vánočním pozadí Subbotina Anna / Shutterstock.com

Degustační sady alkoholu pro muže

Chcete udělat muži opravdu radost? Velmi oblíbené jsou degustační sady, které zejména u drahého alkoholu mohou být šancí jej ochutnat. Stejně tak muže nezarmoutíte ani koupí ochutnávkové sady netradičních piv. Nevěřili byste, kolik druhů lze získat. Pokud se chcete držet staré dobré klasiky, pak skočte do Penny, Globusu nebo Billa, kde mají pivo Pilsner Urquell v dokonalém dárkovém balení.

Skvělým překvapením však může být i bylinný likér Jägermeister v dárkovém balení s dvěma skleničkami, aktuálně ho mají v akci v mnoha obchodech. V letácích je velmi zajímavá sleva na dárkovou sadu whisky Honey Jack Daniel's, kterou by bylo škoda prošvihnout.

Velký výběr alkoholu v dárkových krabicích mají teď před Vánoci snad všechny obchody, nenechávejte však nákup na poslední chvíli. „Právě tyto limitované vánoční boxy jsou velmi brzy vykoupeny,“ shodují se prodavačky z pražské prodejny Kaufland, kde aktuálně koupíte v akci například dárkové balení velmi kvalitní rum 5+5 YO Dos Maderas s miniaturami za akční cenu.

Prarodiče ocení kvalitu

Většina lidí, kteří překročili určitý věk, mají už nějakou tu zkušenost za sebou. Zpravidla vědí, co jim dělá, nebo naopak nedělá dobře. Nebojí se sice experimentovat, ale pouze v určité kvalitativní úrovni. Prostě už vědí, co mají rádi. Naprostou jistotou bývá láhev červeného vína. Ostatně dvě deci denně jsou u mužů téměř preventivní kúra (tvrdí některé vědecké studie). Kvalitní víno Sauvignon + Modrý Portugal Habánské sklepy v dárkovém balení nabízí ve svých akčních letácích Albert i Globus.

S věkem také více chutná whisky, ať už na ledu nebo jen tak samostatně. Radost uděláte láhví Honey Jack Daniel's – dárkové balení se dvěma sklenicemi seženete v Albertu nebo v Bille za cenu kolem od 649 Kč.

A co ženám? Vězte, že s becherovkou nic nezkazíte a právě teď ji koupíte za akční cenu i v dárkovém balení. Na jazyku příjemně pohladí a sladká chuť zahřeje.

Láhev alkoholu zabalená do originálního vánočního balení Maksym Fesenko / Shutterstock.com

Nevíte, co vybrat a chcete být originální?

  • kupte láhev vína, která vznikla v roce narození obdarovaného
  • vyberte ochutnávkové sady exkluzivních značek – může se jednat o různé typy nebo třeba různě staré ročníky
  • kupte maxiláhev (například 3 l)
  • pořiďte ochutnávkové předplatné, přičemž každý měsíc budou obdarovanému doručeny degustační minilahvičky speciálních, limitovaných edic vybraného alkoholu
  • darujte investici – alkohol je pro mnohé i investiční zábavou. Například Hennessy H250 Prestige 1 l se momentálně prodává za 132 998 Kč a Rémy Martin Louis XIII. Prestige 1,5 l za 189 999 Kč
  • darovat můžete i personalizované láhve s vlastními fotkami nebo texty
Podívejte se po dárkovém balení v akci

Nejdražší láhve světa

O tom, že alkohol může být zajímavou investicí, svědčí i závratné částky, které se platí za sběratelské kousky. Koňak Henri IV Dudognon Heritage byl oceněn na 38 800 000 korun! Tento koňak zraje v sudech 100 let.

Velmi výjimečné je také bílé víno Chateau d'Yquem z roku 1811, které bylo prodáno za necelé 3 miliony korun.

Svou star má také gin – limitovaná edice Bombay Sapphire Revelation má dokonce ručně vyráběné skleněné láhve ve tvaru drahého kamene. Navíc je zdobena safíry a diamanty. Cena tohoto skvostu se vyšplhala k 4,5 milionům korun.

Asi nejdražší láhví současnosti je luxusní limitovaná edice tequily Ley .925 La Ley del Diamante. Láhev z kombinace platiny a bílého zlata je doslova poseta diamanty. Cena se pohybuje okolo 79 milionů korun.