Super zoo otevírá první samoobslužnou prodejnu, která má otevřeno 24/7

Prodejna Super zoo v Týně nad Vltavou Super zoo

První samoobslužná prodejna s chovatelskými potřebami otevře své dveře zákazníkům v Týně nad Vltavou již v prosinci tohoto roku. Prodejna Super zoo, která bude fungovat bez prodavačů, bude mít navíc otevřeno nonstop, takže krmivo a další potřeby pro vaše miláčky nakoupíte bez ohledu na otevírací dobu. Super zoo také plánuje otevřít samoobslužné prodejny s otevírací dobou 24/7 i v dalších městech.

Přečtěte si také

Jak skladovat balené i hlávkové saláty, aby rychle nehnily a vydržely dlouho čerstvé?

První prodejna svého druhu v Evropě

Super zoo se stává lídrem na poli inovací v oblasti prodeje chovatelských potřeb. V Týně nad Vltavou otevře již v prosinci 2022 unikátní koncept samoobslužné prodejny, která bude navíc fungovat v režimu 24/7. Krmivo a další vybavení pro své mazlíčky si tak v klidu nakoupíte bez ohledu na otevírací dobu.

Prodejna bude navíc zcela samoobslužná, takže se zde nesetkáte s jediným prodavačem. Podle zástupců Super zoo vyrostou v budoucnu podobné prodejny po celé České republice.

Prodejna Super zoo na pražském Zličíně Super zoo

Vše pro své zákazníky

„Snažíme se vytvořit našim zákazníkům z nakupování zážitek, proto se v Super zoo vedle inovace sortimentu zaměřujeme také na oblast digitalizace a inovace služeb pro zákazníka. Jednoznačně tak udáváme trend v oblasti chovatelských potřeb,“ říká Dušan Plaček, majitel a zakladatel skupiny Plaček, do které Super zoo patří.

Jeho slova potvrzuje i dlouhý seznam inovativních služeb, které již Super zoo nabízí. Vedle věrnostního programu a bezobalového prodeje granulí s názvem „nasyptesi“ je to i in-store veterinární péče, grooming salony, rozvoz nákupů domů či prodej prostřednictvím služby Click&Collect.

Udělejte svým mazlíčkům radost

Automatické prodejny provozuje i COOP

Samoobslužné prodejny s otevírací dobou 24 hodin, 7 dní v týdnu už přitom v Česku provozuje síť maloobchodních prodejen COOP. Unikátní koncept se otevřel již počátkem tohoto roku ve Strakonicích, následovala prodejna v Českém Krumlově a v říjnu se dočkali i zákazníci konzumu v Ústí nad Orlicí.

Automatické obchody, které fungují na bázi bankovní identity, již vyzkoušely tisíce zákazníků a tržby firmy po zavedení novinky vzrostly dle statistik o 10 %. „Pro zákazníky představuje obrovskou výhodu si kdykoliv jednoduše zaběhnout pro nějakou zapomenutou položku. Samozřejmě se velmi často v nočním režimu prodává také alkohol, sladkosti a další pochutiny. Výjimkou však nejsou ani velké nákupy za tisíce korun. Zvýšený provoz pozorujeme o víkendech a státních svátcích. Díky našemu konceptu se zákazníci nemusí přizpůsobovat obchodu, ale obchod se přizpůsobuje jim,“ vysvětluje ředitel rozvoje a marketingu sítě COOP Lukáš Němčík.

Prodejna budoucnosti Alza.cz v Praze na Můstku iDNES.cz

Prodejny budoucnosti má i Alza

Prodejnu budoucnosti, v níž zákazníky k nákupu i vyzvednutí zboží navede umělá inteligence, otevřel počátkem roku 2018 na pražské Floře a následně i Můstku i lídr na poli internetového prodeje Alza.cz. Objednat je zde možné nabíječky, powerbanky, mobilní telefony, parfémy, ale i základní hygienické potřeby, které si můžete vyzvednout třeba ve 2 ráno. Jednoduše si zboží vyberete a okamžitě vyzvednete, 365 dnů v roce, 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.

Vývoj a realizace projektu, který vznikl přímo pod rukama expertů z Alzy, trvala rok. Prodejna je zásobována pravidelně dvakrát denně, aby naplnila všechny potřeby svých zákazníků.

Sháníte dárek? Vsaďte na originální elektroniku

Provoz 24/7 ukončil před lety hypermarket Tesco

Obchody s nonstop otevírací dobou provozoval v Česku i britský řetězec hypermarketů Tesco. Nakoupit potraviny nebo i oblečení privátních značek F&F a Cherokee jste tak mohli třeba ve 2 ráno. Od nonstop provozu však muselo Tesco upustit už v roce 2015, a to v důsledku nízkého zájmu o noční nakupování ze strany zákazníků.

V České republice se omezení dotklo bezmála 20 hypermarketů. „Otevírací dobu jednotlivých obchodů vždy přizpůsobujeme potřebám našich zákazníků v daném regionu. Od listopadu došlo k úpravě provozní doby vybraných obchodů v rámci střední Evropy. Nově bude vymezena od 6:00 do 24:00,“ vysvětlil tehdy pro E15.cz tehdejší mluvčí řetězce Václav Koukolíček.