Oslavte Mezinárodní den dětí! Máme pro vás tipy na dárky, které potěší

Dívky s konfetami na barevném žlutém pozadí Evgeny Atamanenko / Shutterstock.com

Naše ratolesti oslaví 1. června svůj velký svátek. Věnujte jim svůj volný čas, vyrazte společně na výlet a udělejte jim radost sladkou odměnou nebo hračkou. Poradíme vám, jak co nejlépe oslavit Den dětí a čím děti potěšit.

Přečtěte si také

Už žádné rostlinné steaky nebo karbanátky. Francie zakázala „masné“ označování bezmasých výrobků

Jak Den dětí vznikl?

Mezinárodní den dětí se oslavuje ve více než v 50 zemích světa. Poprvé se oslavoval 1. června roku 1950. Návrh na zavedení svátku podala Mezinárodní demokratická federace žen, Světová federace demokratické mládeže a Mezinárodní oborové sdružení učitelů o rok dříve.

Právě těmto organizacím můžeme poděkovat za to, že na Mezinárodní konferenci pro ochranu dětí roku 1952 byl přesně stanovený datum 1. června jako Mezinárodní den dětí. Cílem svátku je upozornit světovou veřejnost na potřeby a práva dětí.

Zpestřete svým dětem koupací sezónu

Jak oslavit Mezinárodní den dětí?

Den dětí by měl být výjimečný a netradiční. Nejlepším řešením je, když ho strávíte společně jako rodina. V případě pěkného počasí můžete vyrazit na nějakou z akcí, které jsou k této příležitosti ve vašem městě pořádány. Další možností je návštěva ZOO nebo zámku. Skvělým zážitkem pro děti bude také jízda na bobové dráze, návštěva lanového parku, motokár nebo aqua parku. V případě špatného počasí můžete navštívit kino, laser arénu nebo zábavní park ve vašem oblíbeném nákupním centru.

Malý dárek vždy potěší

Kromě skvělého programu vaše děti určitě potěší i sladká odměna nebo jiná drobnost. V akčních letácích na Kupi.cz najdete množství zlevněných produktů, kterými vašim dětem vykouzlíte úsměv na tváři. Pro lepší inspiraci jsme pro vás připravili seznam s několika tipy, kterými se můžete inspirovat.

Maminka dává dárek malé holčičce fizkes / Shutterstock.com

Nafukovací hračky do bazénu využijete po celé léto

V aktuálním letáku hračkářství nyní najdete bohatý výběr nafukovacích lehátek a hraček různých tvarů, barev a velikostí, se kterými si děti užijí kopec zábavy. Dostupná je také edice s motivy Spidermana a jednorožců. Na své si tak přijdou chlapci i děvčata. Nafukovací hračky do vody najdete také téměř ve všech supermarketech.

Sportovní potřeby nikdy nezklamou

Nejlépe se děti vyblázní venku na zahradě nebo na dětském hřišti. Pořiďte dětem nový balón, badmintonovou raketu nebo létající talíř. Pro ty menší můžete vybrat například nové formičky na písek.

Užijte si pohodový večer s novou hrou

Společenské hry pro celou rodinu

Čas s rodinou je velmi důležitý a místo sledováním televize ho můžete strávit například hraním společenských her. Pořiďte dětem klasickou hru, která je hned neomrzí. Vybrat můžete například klasické Člověče nezlob se, Monopoly, Dobble nebo různé typy karetních her. Děti potěšíte také stavebnicí Lego, u které určitě ocení vaši pomoc při skládání.

Nanuk Milka Kupi

Vsaďte na praktičnost!

V případě, že vaše děti mají všeho hodně, můžete je obdarovat praktickým dárkem. V obchodech Pepco jsou v nabídce krásné bytové doplňky do dětského pokoje pro děvčata i chlapce, které děti využijí po celý rok. Darovat jim můžete například pokladničku, lampičku na noční stolek nebo deku s oblíbenými motivy.

Existuje množství dalších věcí, které dětem udělají radost. Nikdy nezklamou knížky, omalovánky nebo kreativní potřeby. Záleží, co vaše děti baví a jak rády tráví volný čas. Podívejte se na akční letáky oblíbených hračkářství, jako je Pompo, Dráčik, Bambule nebo Sparkys.