Zdravé opalování aneb Jak si vybrat ten správný samoopalovací přípravek?

Žena si nanáší samoopalovací krém na nohu Stock video footage / Shutterstock.com

Krásné zlatavé opálení je snem mnoha žen, ale i mužů. Přílišné opalování na sluníčku není zdravé, pobyt v soláriu nevyhovuje každému, a především vysušuje kůži, která předčasně stárne. Proto velice oblíbenou možností, jak mít krásnou barvu během celého roku, je samoopalování. V dnešní době existuje mnoho produktů k samoopalování. Chce to cvik, správný výběr produktu a trpělivost. Krásné opálení na sebe nenechá dlouho čekat. Po jakém přípravku tedy sáhnout a neudělat chybu?

Přečtěte si také

Upozornění pro zákazníky: Obchody stahují z prodeje rýži známého výrobce i holandské kakao

Nezbytný peeling

Než se pustíte do samotného „opalování“, rozhodně nezapomeňte na důkladný peeling celého těla. Předejdete tak nevzhledným skvrnám, které se po uschnutí přípravku objeví. Vaše pokožka se zbaví odumřelých buněk a bude hladká a připravená.

Tip: Pro jednodušší nanášení samoopalovacího přípravku si pořiďte speciální rukavici, díky které půjde vše snáz a vyhnete se navíc obarveným dlaním.

Vyberte si přípravek v akci, který vám bude vyhovovat

Jaký přípravek bude ten pravý?

Před samotným opalováním bez sluníčka se rozmyslete, zda chcete opálení na celém těle, nebo pouze na obličeji, či jakou intenzitu opálení si přejete. Podle toho pak přejděte ke hledání toho správného produktu. Ke kýženému výsledku většinou stačí 6 hodin, což je také častý důvod, proč se tolik lidí k tomuto druhu opalování uchyluje. Po uplynutí předepsané doby stačí barvu omýt ve sprše (u některých produktů není smytí barvy nutné).

Ruka aplikuje samoopalovací krém na dlaň chráněnou rukavicí Beauty Stock/Shutterstock

Mlha/sprej

Samoopalovací mlha bývá většinou k použití na obličej, kde stačí pár vstřiky mlhu nanést, nechat zaschnout nebo lehce rozetřít. Sprej bývá použitelný jak na tělo, tak na obličej. Stačí místo přestříkat a aplikační rukavicí rozetřít.

Krém/mléko/pěna

Každému vyhovuje něco jiného, proto sáhněte po produktu, ke kterému máte nejblíž a víte, že aplikace půjde bez problémů. Zde bude hlavním kritériem konzistence produktu, která se bude lépe aplikovat.

Kapky/tónovací mléko

Pro lehčí tónování obličeje můžete použít speciální koncentrované kapky, které stačí přidat do krému a běžným způsobem rozetřít. Stejně tak tónovací mléko můžete používat každý den a zajistit si tak bronzující pokožku s lehčím tónem opálení.

Nevýhody samoopalování

Nebudeme říkat, že nejsou! Pokud vám někdo doporučí skvělý produkt, vám nemusí zkrátka vyhovovat, ať už vůní typickou pro tyto produkty nebo účinkem. Proto nezoufejte, když hned napoprvé nenarazíte na top produkt. Co se týče samotné aplikace, vše je o cviku, nicméně s aplikační rukavicí to bude hračka. Další nevýhoda samoopalovacích produktů je obarvení oblečení a prádla v době mezi nanesením a sprchováním, případně tehdy, když se více potíte (při sportu, v teplých dnech).