Dnes startuje sbírka pod názvem Vánoční hvězda: je připraveno zhruba 45 000 květů, zájem je obrovský

Vánoční hvězdy Vanocnihvezda.eu

Vánoce jsou časem, během kterého by člověk neměl být lhostejný a měl by myslet na všechny, kteří neměli v životě tolik štěstí. Líbí se vám pryšec nádherný? Většina lidí ho zná spíše pod názvem vánoční hvězda a stejný název nese i předvánoční sbírka, prostřednictvím které můžete pomoci dětským onkologickým pacientům.

Přečtěte si také

Tržby 2023: Jak si vedly známé značky v loňském roce?

Čeká na vás 45 tisíc krásných květů

Obecně prospěšné sdružení Šance již od roku 1998 pořádá sbírku Vánoční hvězda, díky níž můžete pomoci krásným způsobem – zakoupíte si vánoční hvězdu a tím podpoříte děti s rakovinou.

Minulý rok se podařilo prostřednictvím sbírky vybrat téměř 2 miliony korun, které byly použity na vybavení a potřeby hematoonkologického oddělení, finanční podporu rodinám onkologických dětí a zdravotnický personál. Prodalo se 39 tisíc květin a vybrané peníze byly využity do poslední koruny. Jelikož byl o sbírku velký zájem i během pandemie, pro letošní rok čeká ve FlorCentru v Olomouci 45 tisíc předpěstovaných květin.

Vánoční hvězdy, které čekají na přepravu Vanocnihvezda.eu

Kdy se na sbírku připravit?

Tato akce bude probíhat od 22. listopadu do 10. prosince. Vánoční hvězdy můžete koupit na Dětské klinice FN Olomouc, v prostorách Mamacentra, v Galerii Caesar, v BioNaturae a v hravé korálkárně Qítko. 4. 12. budou také k dispozici v obchodních centrech City, Haná a Šantovka.

Květiny si můžete také objednat přímo na webu sbírky Vanocnihvezda.eu. Nemusíte přispívat jen zakoupením vánoční hvězdy, na webu najdete i bankovní spojení, prostřednictvím kterého může přispět kdokoliv. O sbírku je velký zájem a květiny objednávají například i školy a firmy.

Vánoční hvězdy různých barev Vanocnihvezda.eu

Cena vánoční hvězdy

Vánoční hvězdy budou tentokrát připraveny ve více barvách. Jejich cena není vysoká, malá květina stojí 60 Kč a velká 120 Kč. Jedná se tedy nejen o pomoc, ale také o příležitost, jak tuto květinu výhodně pořídit, jelikož v obchodech se její cena pohybuje obvykle mezi 150–300 Kč.

Málokdo ví, že pochází z Mexika. Její krása oslnila tolik lidí, že se rychle rozptýlila do celého světa, a v USA se dokonce 12. prosince slaví národní den této květiny. Pokud ji nemáte, můžete spojit příjemné s užitečným a pořídit si vánoční hvězdu, ze které budete mít dvojnásobnou radost.