Lidl a další obchody stahují z prodeje mléko v PET lahvích výrobce Olma. Bylo kontaminováno vlivem technické poruchy

Mléka Pilos, v pozadí regál s mléčnými výrobky Kupi.cz / Canva

Řetězec Lidl dnes vydal varování před konzumací tří druhů mléka v PET lahvích, které prodával pod svou privátní značkou Pilos. Lidé, kteří si výrobek zakoupili, by ho neměli konzumovat a mohou ho vrátit do obchodů nebo se obrátit přímo na výrobce Olma.

Přečtěte si také

Řidiči, pozor! Jednodenní dálniční známka může platit i jen pár minut. Platnost je totiž stanovena do půlnoci

Společnost Lidl stahuje z prodeje tři druhy čerstvého mléka, které prodává pod svou privátní značkou Pilos.

V níže uvedených produktech byla v rámci vlastní kontroly výrobce zjištěna mikrobiální kontaminace, která může způsobit zažívací potíže. Mléko se dá poznat podle toho, že vykazuje netypickou vůni a chuť.

Konkrétně se jedná o výrobky balené v PET lahvi:

  • Pilos Čerstvé mléko 1,5% 1 l,
  • Pilos Čerstvé mléko 3,5% 1 l,
  • Pilos BIO Čerstvé mléko 1 l.

Stahování se týká pouze výrobků, které mají na obalu uvedeno datum spotřeby 26. až 30. 10. 2021. Ostatní výrobky značky Pilos nejsou tímto opatřením dotčeny.

Lidl pod privátní značkou Pilos nabízí kromě klasického mléka také kefírové nebo acidofilní mléko či podmáslí a dále přírodní jogurty, smetany nebo tvarohy. Ne vždy jsou výrobky Pilos původem z České republiky, na zadní straně etikety se může objevit také země původu Polsko a Německo.

Muž si prohlíží na notebooku stránky Makro Kupi.cz / Canva

Pozor na další mléka Olma

Výrobce Olma však nemá problém pouze s produkty pro řetězec Lidl. Vlivem technické poruchy na zařízení došlo k mikrobiální kontaminaci čerstvého mléka baleného do PET lahví i pro další řetězce. Všechny inkriminované výrobky mají společné datum spotřeby, a to 26. až 30. 10. 2021.

O stažení výrobků dnes informoval také velkoobchod MAKRO Cash & Carry ČR. Varování před konzumací se týká těchto mlék balených v PET lahvi:

  • Olma Mléko čerstvé 1,5% 1 l,
  • ARO Mléko čerstvé 3,5% 1 l,
  • BIO Mléko čerstvé 4% 1 l,
  • OLMA Selské mléko čerstvé 3,9% 1 l,
  • ARO Mléko čerstvé 1,5% 1 l.

Kaufland a Albert stahují mléka z prodeje také

Stažení výrobků Olma hlásí na svých stránkách i další řetězce: Kaufland a Albert. Jedná se o mléka Olma s daty spotřeby 26. 10. až 30. 10.

Lidl stejně jako Makro a další řetězce žádají všechny zákazníky, kteří výrobek s datem spotřeby do 30. 10. mají doma, aby jej dále nekonzumovali. Samozřejmě lze výrobek vrátit do kterékoli prodejny, kde vám za něj budou vráceny peníze.

Výrobce na sebe bere plnou zodpovědnost, a tak je možné mléko reklamovat přímo u společnosti Olma, a.s., na e-mailu [email protected].