Jak vyčistit gumovou podrážku tenisek?

Bílé tenisky a kartáček na koberci Canva

Tenisky patří mezi nejoblíbenější a také nejpohodlnější obuv a dávno neplatí, že se nosí jen na sport. Po pár nošeních však nemusejí vypadat stejně čistě jako z obchodu. Na bílých teniskách jde navíc každá nečistota vidět mnohem více než na barevných. Jednou z nejsložitějších částí k vyčištění je bezpochyby gumová podešev. Špína se do gumy často „zažere“ a nechce dolů.

Co v článku najdete

Přečtěte si také

BILLA zavádí ve svých prodejnách novinku: Tříkilové tašky plné ovoce a zeleniny za 49 korun

Jak vyčistit gumovou podrážku boty?

  1. Na začátek můžete zkusit smíchat trochu pracího prášku s vlažnou vodou.
  2. Vemte si malý kartáček nebo houbičku, namočte ho do směsi a začněte čistit.
  3. Odolnější špína zůstala? Zkuste čisticí písek, který používáte na dřez nebo koupelnu. Abrazivní částice v písku obrousí i zažrané fleky. Pozor ale, pokud čistíte kožené tenisky, abyste jemnou kůži neponičili.
  4. Sofistikovanějším, ale maličko nákladnějším způsobem je pak speciální čisticí guma, kterou vymažete chyby na kráse vašich tenisek. Nečistoty se na gumu nabalí a poté se odrolí. Můžete ji použít i na jemnější materiály a nepoškodíte je.
  5. Dalším způsobem je bělicí zubní pasta a starý kartáček na zuby. Pastu naneste na kartáček a jemným krouživým pohybem začněte čistit.

Tip na závěr: Tenisky čistětě pravidelně a nečekejte, až se špína zažere. Za čerstva půjde dolů snadněji. Jak vyčistit tenisky snadno a rychle? A co dělat, když se na nich po umytí objeví nevzhledné žluté skvrny?